Potpisivanje pravila za provedbu Protokola

Suradnja BiH, Srbije i Hrvatska u traženju nestalih osoba

Predsjedavajući Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH Nikola Perišić i predsjednik Povjerenstva za nestale osobe Vlade Srbije Veljko Odalović potpisat će Radna pravila i procedure za realizaciju Protokola o suradnjiu traženju nestalih.
Vijesti / Flash | 26. 07. 2019. u 14:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Republike Hrvatske 30. srpnja ove godine u Sarajevu će potpisati pravila za realizaciju Protokola o suradnji u traženju nestalih.

Predsjedavajući Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH Nikola Perišić i predsjednik Povjerenstva za nestale osobe Vlade Srbije Veljko Odalović potpisat će Radna pravila i procedure za realizaciju Protokola o suradnji u traženju nestalih osoba između Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH.

Također će biti potpisani Radna pravila i procedure između Instituta za nestale osobe BiH te Povjerenstva za nestale osobe Vlade Srbije te Pravila postupanja između Instituta za nestale osobe BiH i Ministarstva hrvatskih branitelja Hrvatske, a koja se odnose na realizaciju Protokola o suradnji u traženju nestalih osoba između BiH i susjednih država.

Također, predsjedavajući Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH Nikola Perišić i pomoćnik ministra branitelja za nestale Ministarstva hrvatskih branitelja Hrvatske Stjepan Sučić potpisat će Pravila postupanja između Instituta za nestale osobe BiH i Ministarstva hrvatskih branitelja Hrvatske za provedbu protokola o suradnji između Vlade Hrvatske i Vijeća ministara BiH.

Ovim radnim pravilima i procedurama bliže se uređuje postupak razmjene raspoloživih informacija i dokumentacije od značaja za rješavanja pitanja nestalih osoba kao i postupak utvrđivanja postojanja grobnica, procesa zajedničkih ekshumacija i identifikacija posmrtnih ostataka, njihova primopredaja, izviđanja i zajedničkog obilježavanja i financiranja svih aktivnosti, najavljeno je iz Instituta za nestale osobe BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close