Velika afera

Suđenje za respiratore: Obrana pokušala kompromitirati svjedoka Kristijana Marića

“Ovo je treći potpuno novi dokument za koji je obrana iznijela dokaze da je svjedok sam sačinio dokument zloupotrebljavajući i memorandum i pečat premijera FBiH''.
Vijesti / Flash | 12. 01. 2022. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unakrsnim ispitivanjem svjedoka Kristijana Marića danas je u Sudu BiH nastavljeno suđenje u predmetu Fadil Novalić i dr" zbog afere "Respiratori". Obrana jednog od optuženih, Fikreta Hodžića, pokazala je novi, treći dokument o respiratorima na kojem je, kako tvrdi odvjetnica Mirna Avdibegović, zlouporabljen potpis i pečat premijera Fadila Novalića.

Istaknula je kako se ova dokumentacija nalazi u tužiteljskom spisu i da je obrana do njega došla uvidom u tu dokumentaciju.

“Ovo je treći potpuno novi dokument za koji je obrana iznijela dokaze da je svjedok sam sačinio dokument zloupotrebljavajući i memorandum i pečat premijera FBiH. Svjedok je iskoristio svoje pravo da ne odgovori na to pitanje”, rekla je Avdibegović.

Obrana je pokušala i da ospori kredibilitet svjedoka prezentirajući njegov iskaz u kojem navodi kako je lagao pojedinim osobama u komunikaciji s njima predstavljajući se kao osoba koja je spona te kada je govorio o uvećanju cijena, prenosi N1.

“Rekao je da je uvećanje cijena bilo sredinom travnja 2020. godine, a mi smo pokazali da je 7. travnja cijena ACM812A bila 45.000 eura po komadu. Cijena krajem ožujka i početkom travnja bila je od 33.000 pa nadalje. On je potvrdio da je cijena konstantno rasla, da je podatak koji je on iznio bio iz razdoblja prije pandemije”, kazala je odvjetnica Fikreta Hodžića.

Podsjetimo, Kristijan Marić iz Mostara je bio uključen u nabavku kao jedan od posrednika firme Srebrena malina. On je dobio imunitet u ovom predmetu.

Kopirati
Drag cursor here to close