Sudski postupak

Sud proglasio nezakonitim većinu dokaza protiv Nermina Aleševića

Državni sud je zaključio da je prvobitni iskaz Aleševića kao svjedoka nezakonit jer je Tužiteljstvo tom prilikom povrijedilo njegova prava i propisane odredbe.
Vijesti / Flash | 21. 05. 2021. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine proglasio je nezakonitim većinu dokaza Državnog tužiteljstva u postupku protiv Marka Pandže i Nermina Aleševića koji su optuženi za primanje odnosno davanje dara.

Državni sud je zaključio da je prvobitni iskaz Aleševića kao svjedoka nezakonit jer je Tužiteljstvo tom prilikom povrijedilo njegova prava i propisane odredbe.

Nezakonitim je proglašen i videosnimak optuženih i bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Milana Tegeltije i još jednog lica u ugostiteljskom objektu u Banja Luci sačinjen u studenom 2018. godine.

Na osnovu toga, kako je objasnio sudac Goran Radević, većina ostalih dokaza Tužiteljstva je nezakonita u skladu sa pravilom “ploda zatrovane voćke”.

Sudac Radević je dio dokaza ocijenio nerelevantnim te odbio pozivanje svih predloženih svjedoka.

Pandža je kao inspektor Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA) optužen za primanje dara, a Alešević za davanje dara.

Prema optužnici, Pandža je 2018. godine zahtijevao novac da bi kao posrednik utjecao na Tegeltiju da vrši pritisak na tadašnju glavnu županijsku tužiteljica u Sarajevu Dalidu Burzić kako bi utjecala na postupajućeg tužitelja da uzme predmet za koji je bio zainteresiran Alešević.

Za 2. lipnju su zakazane završne riječi u ovom predmetu.

Kopirati
Drag cursor here to close