Državni sud

Sud BiH obio molbe Solaka i Hodžića za odgodu izvršenja kazne

Iz Državnog suda su potvrdili za Detektor da su Solakove i Hodžićeve molbe odbijene te da na njih postoji pravo žalbe u roku od tri dana. Dodali su i da žalba odgađa izvršenje kazne.
Vijesti / Flash | 29. 02. 2024. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državni sud odbio je molbe za odgodu izvršenja kazne zatvora Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića, pravosnažno osuđenih za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora tijekom pandemije koronavirusa, dok još uvijek nije donio odluku po molbi Fadila Novalića.

Iz Državnog suda su potvrdili za Detektor da su Solakove i Hodžićeve molbe odbijene te da na njih postoji pravo žalbe u roku od tri dana. Dodali su i da žalba odgađa izvršenje kazne.

Također su potvrdili da je i Novalić uložio molbu za odgodu izvršenja kazne.

''Sud je zaprimio molbu advokata osuđenog Fadila Novalića za odgodu početka izdržavanja kazne zatvora. Još uvijek nije donesena odluka'', navodi se u odgovoru Suda.

Detektor je prije tri dana izvijestio da su Solak i Hodžić uputili molbe za odgodu izvršenja kazni.

Solak je danas nakon hitne sjednice Vlade FBiH koja je održana telefonskim putem razriješen dužnosti direktora Federalne uprave civilne zaštite, sa 26. siječnjem.

Apelacijsko vijeće Suda BiH potvrdilo je presudu kojom su bivši federalni premijer Novalić, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Solak i vlasnik firme “F.H. Srebrena malina” Hodžić osuđeni na ukupno 15 godina zatvora za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora vrijednih 10,5 milijuna maraka tijekom pandemije koronavirusa.

Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Solak na jedinstvenu kaznu od šest godina, a Hodžić na pet godina zatvora.

Pravno lice ''Srebrena malina'' proglašeno je odgovornim jer je raspolagalo protupravno stečenom imovinom i izrečena mu je novčana kazna od 200.000 KM, koja se mora platiti u roku od 60 dana od dana pravosnažnosti presude.

Istom odlukom bivša federalna ministrica financija Jelka Miličević oslobođena je optužbe za nesavjestan rad u službi.

Kopirati
Drag cursor here to close