Razoran potres

Delegacije šalju sućut predsjedniku Turske

''Naše misli i molitve su uz njih u ovim teškim trenucima.''
Vijesti / Flash | 06. 02. 2023. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović uputio je brzojav sućuti predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoğanu povodom razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku.

''S velikom tugom smo primili vijest o tragičnim posljedicama razornog zemljotresa koji je pogodio Vašu zemlju.

Vama i narodu Republike Turske, u ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine, kao dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i u svoje osobno ime upućujem izraze najdublje sućuti.

Molim Vas, Vaša Ekscelencijo, da prenesete izraze najiskrenije sućuti i suosjećanja obiteljima poginulih i povrijeđenih. Naše misli i molitve su uz njih u ovim teškim trenucima.

Primite, Ekscelencijo, izraze mog osobitog poštovanja'', navodi se u brzojavu sućuti zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Višković potresen

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je duboko potresen viješću o razornom zemljotresu u Turskoj i Siriji i da istinski suosjeća s obiteljima nastradalih, te sa svima koji su pogođeni ovom tragedijom.

Višković je istaknuo da je ova tragedija duboko pogodila i ožalostila sve u Republici Srpskoj.

"Želimo da obiteljima nastradalih prenesemo izraze iskrenog saučešća, a povrijeđenim građanima želje za što brži oporavak. Stojimo uz vas u ovim teškim trenucima", naveo je premijer Srpske na "Twitteru''.

Telegram sućuti od Zvizdića

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je telegram sućuti predsjedniku Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafi Şentopu, povodom razornog zemljotresa koji je rano jutros pogodio jugoistok Turske.

''Sa velikom tugom sam primio vijest o strašnoj tragediji koju je prouzrokovao zemljotres u Vašoj zemlji i u kojoj je poginulo stotine vaših državljana. Upućujem Vam izraze najiskrenijeg saučešća. Molim Vas da porodicama poginulih prenenesete izraze iskrenog suosjećanja, a povrijeđenim građanima želje za brz oporavak. Moje misli su s Vama i Vašim građanima'', navodi se u telegramu sućuti Zvizdića, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Sućut iz Vijeća ministara

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto uputila je brzojav sućuti predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoğanu i turskom narodu u povodu razornog potresa koji je pogodio jugoistok zemlje.

„U svoje osobno i ime Vijeća ministara Bosne i Hercegovine izražavam Vama, obiteljima stradalih i turskom narodu iskrenu sućut u povodu razornog potresa koji je pogodio vašu zemlju. Bosna i Hercegovina stoji uz vas i uvijek možete računati na našu prijateljsku potporu.

Molim Vas da obiteljima nastradalih prenesete izraze sućuti i potpore“, navodi se u brzojavu sućuti predsjedateljice Vijeća ministara BiH.

Vučić i Brnabić izrazili sućut

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Ana Brnabić izrazili su sućut obiteljima nastradalih u jakom zemljotresu koji je rano jutros pogodio Tursku i iskazali spremnost da pruže svu neophodnu pomoć.

"Srbija je uz vas u ovim teškim trenucima, spremna da ponudi svu neophodnu pomoć", napisao je Vučić na "Tviteru".

Vučić je sućut uputio i narodu Turske i predsjedniku Redžepu Tayipu Erdoganu, a povrijeđenima je poželio brz oporavak.

Saučešće turskom narodu i predsjedniku Erdoganu uputila je i premijer Srbije Ana Brnabić, ponudivši svu moguću pomoć.

"Što god mi možemo da pomognemo, uvijek smo tu u takvim situacijama", rekla je Brnabićeva za RTS.

Brnabićeva je navela da će se povodom ove nesreće predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čuti s turskim predsjednikom Erdoganom.

Kopirati
Drag cursor here to close