Sigurnost aerodroma

Stručno usavršavanje 19 policijskih službenika GPBiH u Mostaru

Radi se o obuci "Sigurnost aerodroma i analiza sumnjivog ponašanja na aerodromima".
Vijesti / Flash | 17. 05. 2022. u 18:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Granične policije (GP) BiH Zoran Galić sastao se s izaslanstvom Veleposlanstva Francuske u BiH koju je predvodila veleposlanica Christine Toudic i direktorom Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Markom Vujevićem, a u povodu početka obuke "Sigurnost aerodroma i analiza sumnjivog ponašanja na aerodromima".

Riječ je o programu stručnog usavršavanja za 19 policijskih službenika Granične policije BiH, priopćeno je iz ove policijske agencije.

Obuku "Sigurnost aerodroma i analiza sumnjivoga ponašanja na aerodromima" provest će eksperti iz navedene oblasti iz Republike Francuske uz stručnu podršku policijskih službenika GPBiH u prostorijama Agencije za školovanje i stručno usavršavanje, te prostorijama Granične policije BiH u Zračnoj luci Mostar.

Direktor GPBiH Zoran Galić kazao je kako je u pogledu sigurnosti aerodroma ovo jako bitna obuka.

"Samo značajnim ulaganjem u edukaciju, usavršavanje i materijalno-tehničku opremljenost možemo ići u korak s primjenom najmodernijih praksi koje nam dolaze iz zemalja Europske unije. S tim u vezi, rekao bih da nas upravo ovakve obuke dovode u situaciju da naše sveukupne aktivnosti podignemo na viši nivo, naravno na zadovoljstvo građana BiH i svih onih koji dolaze u BiH", kazao je Galić.

Uputio je zahvalu Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova te naglasio da pruža izvrsne uvjete za obuku, dok je kolegama poručio da kvalitetno upiju znanje, jer Francuska, kao zemlja, igra bitnu ulogu u svjetskim razmjerima kada je riječ o sigurnosti.

"Posebna nam je čast i zadovoljstvo učiti od najboljih", zaključio je Galić.

Kopirati
Drag cursor here to close