Za ne daj Bože

Mostarski stožer progovorio nakon duge šutnje: Sprema se novi izolatorij

Odlučeno je da se vrši priprema još jednog izolatorija, u slučaju pogoršanja situacije isti se može odmah aktivirati.
Vijesti / Flash | 22. 04. 2020. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krizni stožer Civilne zaštite grada Mostar, zbog pandemije korona virusom i shodno pridržavanju svih mjera i preporuka nadležnih organa održao je redoviti sastanak (video linkom) te izvršio analizu stanja na terenu na temelju poduzetih dosadašnjih aktivnosti.

Ima i dobrih vijesti

Na Stožeru je potvrđeno kako u Mostaru ima 65 službeno pozitivnih na korona virus, te se u Covid19 bolnici trenutačno nalazi 5 osoba iz Mostara, a nema niti jedna osoba na respiratoru - mehaničkoj ventilaciji.

Do danas, srijeda 22.4. 2020. godine, izdana su 1026 rješenja za osobe koje su stavljene pod zdravstveni nadzor sukladno rješenjima sanitarnog inspektora grada Mostara.

Dobre vijest su da ima sve više testiranih te da se prosjek pozitivnih osoba na COVID 19 konstantno smanjuje i dobar je pokazatelj smirivanja situacije na našem području, no da to svakako još uvijek nije razlog za opuštanje, ali je pokazatelj odgovornog postupanja i provođenja zadanih mjera.

Odlučeno je da se vrši priprema još jednog izolatorija, u slučaju pogoršanja situacije isti se može odmah aktivirati.

Naglašavaju da u već postojećem izolatoriju Grada Mostara koji je opremljen sukladno svim zdravstvenim standardima u zgradi Policijske akademije u Rodoču imaju smještajni kapacitet od 50 kreveta, a trenutačna popunjenost njegovih kapaciteta je 9 osoba o kojima zdravstvenu skrb vode liječnici Doma zdravlja Mostar, a dostava prehrane se odvija od strane Crvenog križa Grada Mostara dok o ostalim dopunskim potrebama skrbi služba Civilne zaštite Grada Mostara.

Planovi

Donesena je Odluka o izdvajanju financijskih sredstava za punjenje vodom Javnih čatrnja i pojila.

Razlozi za donošenje navedene odluke je suša koja je veoma rano započela na području grada Mostara tako da su visinski dijelovi grada Mostara ostali bez pitke vode i vode za napajanje stoke.

Plan dezinfekcije ulica i javnih površina nastavlja se obavljati prema već objavljenom planu.

Istaknuto je kako sve gradske službe koje su na raspolaganju građanima i koje izravno sudjeluju u borbi s korona virusom nesmetano obavljaju svoje dužnosti, i da je situacija pod kontrolom i nema većih poteškoća u odvijanju istih.

Stožer civilne zaštite Grada Mostara upućuje posebnu Zahvalu građanima Mostara za strpljenje i poštivanje svih donesenih mjera, priopćeno je iz Stožera CZ Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close