Funkcioniranje

Izolatorij Doma zdravlja Mostar u funkciji, pacijenti zadovoljni uvjetima smještaja

''Trenutno možemo potvrditi da su svi pacijenti vrlo zadovoljni boravkom i uvjetima.''
Vijesti / Flash | 20. 04. 2020. u 16:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izolatorij Doma zdravlja Mostar od svog formiranja uspješno surađuje s infektivnom klikom SKB Mostar na način na prihvaća sve pacijente pa čak i iz drugih Domova zdravlja i Županija.

Svakodnevno se o tim pacijentima brinu dva medicinska tima Doma zdravlja Mostar. U skrbi oko prehrane pomaže Crveni križ Grada Mostara, dostavljajući korisnicima obroke.

Izolatorij je predviđen za zdravstveni nadzor COVID-19 pozitivnih bolesnika sa lakim do srednje teškim simptomima koji nemaju uvjete za samoizolaciju u svome smještaju i pacijenata koji se nakon bolničkog tretmana otpuštaju, a trebaju još neko vrijeme medicinski nadzor.

Naime, Krizni stožer Grada Mostara je delegirao gradskim službama stavljanje u funkciju gradskog izolatorija. Radi se o objektu Policijske akademije, koje je u ove svrhe izuzet i preorijentiran u takozvani izolatorij.

Dom zdravlja Mostar je uz pomoć drugih gradskih službi žurno djelovao te su opremili i stavili u funkciju ovaj objekt koji može primiti i do 100 osoba.

''Trenutno možemo potvrditi da su svi pacijenti vrlo zadovoljni boravkom i uvjetima koji smo im uspjeli osigurati u ovom kratkom vremenskom razdoblju, a koje kontinuirano poboljšavamo. Cjelokupan proces i aktivnosti na uspostavi izolatorija za Grad Mostar urađene su pod stručnim nadzorom Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Mostar'', poručili su iz Stožera CZ Grada Mostara.

Foto: Bljesak.info / Izolatorij u Rodoču

Na koncu, dodatno pojašnjenje da je velika i bitna razlika između karantena i izolatorija to što se u karantenu smještaju zdrave osobe (koje su bez simptoma i koje još nisu testirane), a dolaze iz inozemstva.

Po odluci br. 14-40-6-148-120/20 od 10.travnja 2020. i u nadležnosti je Županijskog stožera civilne zaštite , a u izolatoriju borave ljudi sa srednje teškim i lakim simptomima, odnosno COVID- 19 oboljele osobe kako smo već ranije naveli i u nadležnosti je Gradskog stožera civilne zaštite, navodi se u priopćenju Stožera civilne zaštite Grada Mostara. 

Kopirati
Drag cursor here to close