Stolac srcem za Tursku i Siriju

Stočani krenuli u pomoć ljudima pogođenim potresom u Turskoj i Siriji

Stolac srcem za Tursku i Siriju
Vijesti / Flash | 10. 02. 2023. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa dobrovoljaca ispred Grada Stoca jutros je u ranim satima krenula iz ovog hercegovačkog grada prema zemljotresima pogođenim dijelovima Turske.

Grupa koju predvodi Salko Padalo krenula je kako bi pritekla u pomoć ljudima u gradovima koji su razoreni u katastrofalnim zemljotresima u Turskoj i Siriji.

Fondacija ''Elmira Sefo'' nositelj je aktivnosti prikupljanja novčane pomoći koja će biti upućena u Tursku i Siriju kao vid pomoći područjima pogođenim teškim i razornim potresima.

Mala lokalna zajednica kakva je Stolac tako će se priključiti gradovima i općinama iz BiH, ne samo simbolično nego i finansijskim sredstvima u okviru svojihmogućnosti.

Stolac je pogodio težak potres 22. travnja 2022. godine u kojem je, nažalost, smrtno stradala 28-godišnja Elmira Sefo po kojoj Fondacija nosi ime, i to je na neki način i simbolična gesta da se preko spomenute Fondacije realizira ova akcija.

Stolac i Stočani nisu zaboravili spremnost Turske da pomogne u tadašnjim teškim danima, pa je na ovaj način i pokrenuta inicijativa da se Stočani solidarišu s narodom Turske i Sirije.

Budući da su sve aktivnosti prethodno iskoordinirane sa službenim institucijama i organizacijama Republike Turske koje su nas upoznale sa situacijom na terenu i istaknule da je u ovom trenutku najznačajnija novčana pomoć, te je u tom smjeru i pokrenuta ova akcija.

Ovim putem pozvani su svi građani Stoca, ali i drugih sredina da iskažu solidarnost i uključe se u ovu akciju koja će trajati narednih 10 dana – do 18.02.2023.godine.

Vaše uplate možete izvršiti na žiro račune Fondacije uz obaveznu naznaku ''Stolac srcem za Tursku i Siriju'': Za uplate iz BiH: 1415075320010211 Bosna Bank International d.d. Uplate iz inozemstva: 391415075310001945 Bosna Bank International d.d., SWIFT: BBIBBA22XXX

Pored gore navedenog načina uplata, bit će postavljene kutije za donacije ''Stolac srcem za Tursku i Siriju'' u objektima: Hercegovinapromet d.o.o., Fast food ''Zovi Čoeka'', Slastičarna ''Čaršija'', Caffe ''Bosfor'', Restoran ''Han'', Locco bar, Gradska biblioteka ''Mehmedalija Mak Dizdar'', Pizzerija 'Krypton'', Caffe ''Old School“, Caffe ''Nota'', Pekara ''Cakan', te u prostorijama MIZ Stolac.

Link: https://fondacijaelmirasefo.ba/2023/02/09/stolac-srcem-za-tursku-i-siriju/

Kopirati
Drag cursor here to close