30.000 doza

Stiglo Erdoganovo cjepivo

Zrakoplov je trebao stići sinoć iz Turske, ali je let otkazan iz tehničkih razloga.
Vijesti / Flash | 28. 03. 2021. u 11:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosnu i Hercegovinu zrakoplovom iz Turske danas je dopremljeno 30.000 doza cjepiva protiv koronavirusa proizvođača Sinovac.

U pitanju su cjepiva čiji je dolazak najavio predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan kada su predsjedatelj i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić bili u posjeti Turskoj.

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas su bolničkim zrakoplovom dopremljena ta cjepiva. Zrakoplov je trebao stići sinoć iz Turske, ali je let otkazan iz tehničkih razloga.

Donaciju je dočekao ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić koji je uime Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH zahvalio predsjedniku Erdoganu i narodu Turske jer je, kazao je, Turska pokazala spremnost, kao i ranije kada je bio potrebno, da pruži podršku svim građanima BiH.

''Ovo je do sada najveća pojedinačna donacija koja je nedostatna, ali će biti ravnomjerno raspoređena'' - naglasio je Cikotić.

Otpravnik poslova Veleposlanstva Turske u Sarajevu Ozgur Sahin podsjetio je da je 16. ožujka organizirana posjeta članova Predsjedništva BiH Republici Turskoj kada je zatražena pomoć u nabavci cjepiva od Turske.

''Nakon razgovora s predsjednikom Erdoganom, pokrenuli smo proceduru i završili sve u suradnji sa vlastima u BiH. Danas smo sretni što su ova cjepiva stigla. U teškim trenucima mi ćemo nastaviti da budemo uz BiH. Želimo biti podrška građanima BiH u borbi protiv ove bolesti'' - dodao je.

Savjetnik predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika Boško Tomić također je zahvalio na donaciji kazavši da u trenucima kada se narod i zdravstveni sustav bori, svaka pomoć dobro dođe.

''Ako ovih 30.000 cjepiva samo jedan život spasi, onda je pomoć velika. Hvala Republici Turskoj na donaciji koja je izuzetno značajna'' - istaknuo je.

Iz Ministarstva civilnih poslova BiH prethodno je priopćeno da će nakon carinskih procedura donacija biti upućena u centralno skladište u Mostaru, a zatim i krajnjim korisnicima, vlastima entiteta i Brčko distrikta. Način raspodjele utvrdit će Vijeće ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close