Redovi

Tisuće ljudi iz BiH čeka na cjepivo u Beogradu

Nekoliko građana Sarajeva sa kojima je razgovarao reporter FoNeta rekli su kako ''ne vjeruju da će u BiH skoro stići na red za cijepljenje'' pa su došli u Beograd.
Vijesti / Flash | 27. 03. 2021. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki broj građana danas je došao da se cijepi na Beogradski sajam, među njima su brojni stranci i državljani susjednih zemalja, a redovi su duži nego inače. Slična situacija je i u Belekspo centru, piše N1.

Najviše je građana BiH i Sjeverne Makedonije, a mnogi od njih nisu ni prijavljeni za cijepljenje posredstvom sustava e-uprave, dok su pojedini popunili obrazac kojim je predviđeno i prijavljivanje stranih državljana za imunizaciju.

Nekoliko građana Sarajeva sa kojima je razgovarao reporter FoNeta rekli su kako ''ne vjeruju da će u BiH skoro stići na red za cijepljenje'' pa su došli u Beograd da iskoriste priliku i mogućnost koju za cijepljenje stranih državljana nudi Srbija.

Slične razloge navode i građani iz Sjeverne Makedonije.

Na Beogradskom sajmu danas je u tijeku i cijepljenje gospodarstvenika  iz BiH i Crne Gore, dok je za gospodarstvenike iz Sjeverne Makedonije punkt cijepljenja u Nišu.

''Cijepljenje gospodarstvenika iz regije ne utječe na proces cijepljenja građana Srbije pošto je Gospodarska komora Srbije nabavila cjepivo preko posebnog fonda'', naglasio je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je rekao da je dosad u Beogradu oko 30 posto pounoljetnih građana primilo prvu dozu, a oko 20 posto je ponovno cijepljeno.

Kopirati
Drag cursor here to close