Mostar

Neretva prekrila plato ispod Starog mosta, Radobolja prijeti restoranima

Prema izvješću o vodostajima u ponedjeljak u 19:45h, Neretva je u opadanju za 1 cm, a posljednji izmjereni vodostaj iznosi 768 cm.
Vijesti / Flash | 15. 05. 2023. u 19:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je prema najnovijim podacima s web stranice Jadran.ba vodostaj Neretve u blagom opadanju, fotografije koje je u ponedjeljak večer zabilježio fotoreporter portala Bljesak.info pokazuju kakvo je zaista stanje na terenu.

Pri tome mislimo na Stari grad, gdje se vidi kako je Neretva prekrila skoro cijeli plato ispod Starog mosta.

Također, sudeći po fotografijama i Radobolja je došla blizu pojedinih restorana, koji se sastoje od nekoliko spratova, pa su oni najniži spratovi prilično blizu vode.

Prema izvješću o vodostajima u ponedjeljak u 19:45h, Neretva je u opadanju za 1 cm, a posljednji izmjereni vodostaj iznosi 768 cm.

''Prema informaciji Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, usprkos obilnim padalinama kojima svjedočimo proteklih dana, stanje na području ovog kantona nije pretjerano zabrinjavajuće. Prema informacijama o vodostajima na mjernim hidrološkim stanicama, u ovom trenutku jedino je na mjernoj stanici Humac jutros rijeka Trebižat bila nešto iznad razine kada se primjenjuju redovite odbrane od poplave. Na svim ostalim stanicama razina vode rijeka i rječica u našem kantonu je, možemo kazati, na prihvatljivoj razini'', kazao je danas ranije glasnogovornik Stožera civilne zaštite HNŽ-a Pero Pavlović.

@bljesak.info MOSTARCI ZABRINUTO GLEDAJU U NABUJALU NERETVU #neretva #mostar #voda #vodostaj #poplave ♬ original sound - Bljesak

Budući da meteorolozi najavljuju još padalina i da je na snazi narančasto upozorenje, Pavlović kaže kako valja biti oprezan i kontinuirano pratili stanje kako u koritima rijeka, tako i u hidroelektranama na području HNŽ.

Podsjećamo, Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje za utorak, 16. svibnja, zbog lokalno intenzivnijih padalina, grmljavina i jakih do olujnih udara vjetra.

Očekivana količina padalina lokalno od 30 do 50 l/m2. Udari vjetra između 60 i 80, lokalno do 90 km/h.

Kopirati
Drag cursor here to close