Prosvjed

Stali autobusi u Banja Luci: "Popuste koje je najavila Gradska uprava smo platili mi"

"Određene popuste koji su gromoglasno najavljivani od Gradske uprave smo platili mi prijevoznici. Nije nam uplaćena ni jedna marka, niti ima naznaka kad će to biti", tvrdi Mijić.
Vijesti / Flash | 16. 03. 2022. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski prijevoz u Banja Luci jutros oko devet sati zaustavljen je na potezu od Trga Krajine do Narodnog pozorišta RS zbog nepostizanja dogovora o novim cijenama karata u gradskom prijevozu s Gradskom upravom

Direktor "Autoprevoza" Dejan Mijić kaže da su na prosvjedu korišteni rezervni autobusi i da gradske linije neće kasniti te da se tako ne krši ugovor s Gradom.

Prestaju vrijediti popusti

"Nastavljamo s prosvjedom s obzirom da ništa od naših zahtjeva nije ispunjeno. Ovo je težak period za naša poduzeća. Podnijeli smo zahtjev Gradu, danas smo provezli rezervna vozila. Prosvjed je organiziran od svih pet poduzeća koji imaju ugovor s Gradom. Određene popuste koji su gromoglasno najavljivani od Gradske uprave smo platili mi prijevoznici. Nije nam uplaćena ni jedna marka, niti ima naznaka kad će to biti", tvrdi Mijić.

Pojašnjava da zbog neuplaćivanja sredstava od 1. travnja ne vrijede popusti, kao što su oni za učenike i studente iz višečlanih obitelji, koje je najavila Gradska uprava.

Mijić kaže da ne vjeruje da će se, ako dođe do usvajanja novog Zakona o akcizama, cijena goriva smanjiti u idućih šest mjeseci.

"Cijena goriva ovisi od drugih parametara. Ako se cijena vrati ispod 2,59 KM mi ćemo razgovarati. Poskupljenje je sada značajno iznad 2,59 KM. Broj putnika i sadašnja cijena ne zadovoljava minimum uvjeta za poslovanje naših poduzeća. Živimo što naplatimo od karata. Pravimo mjesečni gubitak od 250.000 KM. Iznos (subvencije) od 500.000 zadovoljava gubitak koji imamo na mjesečnom nivou. Angažirali smo odvjetnika koji će postupati po našim ovlastima", dodao je Mijić.

Nejasan stav gradonačelnika

Zastupnik Ujedinjene Srpske Neven Stanić podržao je današnji prosvjed prijevoznika i također se obratio medijima rekavši da podržava prijevoznike zbog situacije u kojoj su se našli, a da mu je nejasan stav gradonačelnika koji se ne želi sastati s njima.

"Vjerujem da se malo osilio. Gradonačelnik im prijeti da će ostati bez posla. On treba da bude sluga građana", smatra Stanić.

Foto: Mondo.ba / Stali autobusi u Banja Luci

Podsjećamo, u Gradskoj upravi u utorak je održan sastanak predstavnika gradskog prijevoza i zastupnika skupštinske većine u Skupštini Grada Banja Luka na kojem su odbornici predložili relokaciju sredstava u iznosu od 500.000 KM za potrebe subvencioniranja javnog prijevoza.

Međutim, gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je da je prijedlog neprihvatljiv. Prijevoznici su zatražili da se sastanu s gradonačelnikom i tvrde da je on inicirao sastanak, ali da je promijenio mišljenje.

Kopirati
Drag cursor here to close