Mjere Republičkog stožera

Srpska na oprezu

S ciljem prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spašavanja stanovništva, do 22.lipnja zabranjuju se sva javna okupljanja u skupinama većim od 50 osoba na javnom mjestu.
Vijesti / Flash | 08. 06. 2020. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republički stožer za izvanredne situacije donio je Zaključak o obveznoj provedbi mjera za reagiranje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID - 19) u Republici Srpskoj.

S ciljem prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spašavanja stanovništva, do 22.lipnja zabranjuju se sva javna okupljanja u skupinama većim od 50 osoba na javnom mjestu.

Do 22. lipnja ograničava se radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 6 do 23 sata.

Također, do 22. lipnja zabranjuju se natjecateljske aktivnosti sportskih organizacija i sportaša.

Republički stožer za izvanredne situacije donio je Zaključak o ustupanju prostorija za smještaj fizičkih osoba čiji je nalaz testiranja na SARS-CoV-2 pozitivan.

S ciljem prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i nastanka COVlD-19 bolesti kod fizičkih osoba u Republici Srpskoj, ovim zaključkom nalaže se ustupanje objekata za potrebe izolacije karantenskog tipa u svrhu smještaja fizičkih osoba čiji je nalaz testiranja na SARS-CoV-2 pozitivan i to: ЈZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske na lokaciju – stara pulmologija, ЈU Dom učenika "Bijeljina", Bijeljina, ЈU "Dom učenika" Trebinje i ЈU "Dom učenika" Doboj.

Republički stožer za izvanredne situacije donio je Zaključak o izmjeni Zaključka o odobravanju korištenja ustanova studentskog standarda za smještaj studenata.

Ustanove studentskog standarda koje će se, u skladu s osnovnom namjenom, koristiti za smještaj studenata su: ЈU Studentski centar Nikola Tesla Banja Luka – Paviljon 1 i Paviljon 2, ЈU Studentski centar Zvornik, ЈU Studentski centar Pale, ЈU Studentski centar u Lukavici, ЈU Studentski dom Foča i ЈU Studentski centar Trebinje.

Svi dosadašnji zaključci Republičkog stožera za izvanredne situacije dostupni su na Portalu Vlade Republike Srpske u sekciji "Republički stožer za izvanredne situacije – Akti" vladars.net, kao i na stranici Koronavirus u Srpskoj, koronavirususrpskoj.com.

Kopirati
Drag cursor here to close