Drastične mjere

Srbija se zatvara - od petka nema nikome u zemlju

"Od sutra, osim transportnih kamiona više nitko ne može ući na teritoriju Srbije", rekao je Vučić u obraćanju javnosti u Palati Srbija.
Vijesti / Flash | 19. 03. 2020. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Od sutra ujutru od osam sati zatvaraju se svi granični prijelazi za ulazak u Srbiju u cestovnom, željezničkom i riječnom prometu'', izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, javlja Anadolija.

"Od sutra, osim transportnih kamiona više nitko ne može ući na teritoriju Srbije", rekao je Vučić u obraćanju javnosti u Palati Srbija.

On je rekao i da se sutra u 12 sati potpuno ukida i međugradski promet za sve, osim za automobile.

"U sljedećim danima, mi ćemo vjerojatno donijeti dodatne odluke o vremenskom proširenju zabrane kretanja za sve", izjavio je Vučić i dodao da će se o tom pitanju izjasniti do kraja tjedna.

Predsjednik Srbije je kazao da je od ukupnog broja registriranih, njih 103, šest na respiratorima, ali da se očekuje da se u sljedećim danima i nedeljama ubrzano povećava broj zaraženih.

On je pojasnio da je Infektivna klinika u Beogradu gotovo puna, te da će se preći na bolnicu "Dragiša Mišović".

"Nama su bolnice sve punije, liječnici se drže junački, vojska i policija veoma dobro obavljaju svoj posao i vjerujem da ćemo moći pomoći liječnicima da ovakvim tempom nastave, iako su umorni", kazao je.

Vučić je rekao i da je kupljeno još 200 respiratora, za koje očekuje da zdravstvenom sustavu zemlje budu na raspolaganju do utorka, te da je cilj da Srbija ima 1.000 slobodnih respiratora.

On je najavio i da će sljedećeg tjedna "cijela Srbija imati maske".

Prema posljednjim podacima od 18 sati, u Srbiji je registrirano 103 slučaja zaraze korona virusom, a u zemlji je od 15. ožujka uvedeno izvanredno stanje.

Starijima od 65 godina u gradskim, kao i starijima od 70 godina u seoskim sredinama zabranjen je izlazak u potpunosti, a za sva ostala uvedena je zabrana kretanja u razdoblju od 20 sati do pet sati ujutru.

Kopirati
Drag cursor here to close