Incident na Bijači

Specijalci upotrebom sile prekinuli prosvjed u Ljubuškom

Branitelji su se pregrupirali i krenuli prema središtu grada, gdje će nastaviti prosvjede i tražiti oslobađanje svoj kolega.
Vijesti / Flash | 19. 03. 2018. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upotrebom sile pripadnici specijalne policije izvršili su deblokadu prometnice u Ljubuškom, ističu iz Udruge zaboravljeni branitelji Ljubuški.

Kako je rekao predsjednik navedene udruge Drago Grbavac, specijalci su priveli nekoliko prosvjednika.

"Poslali su na nas specijalce, praktično našu djecu su poslali na nas, udarali su branitelje nogama, izgurali su nas s ceste, nisu imali obzira, a svi mi imamo problema sa zdravljem. Za ovo se nismo borili, da naša djeca, rodbina i prijatelji idu na nas", izjavio je za Radio Ljubuški Drago Grbavac nakon policijske intervencije prilikom koje su specijalci izgurali prosvjednike s ceste, a jednog od njih su priveli.

Naveo je kako su se branitelji pregrupirali i krenuli prema središtu grada, gdje će nastaviti prosvjede i tražiti oslobađanje svoj kolega.

"Priveli su jednog našeg člana koji je htio prijeći pješački prijelaz, mi ćemo sada ići u Ljubuški, jer mi smo svi jedno, kada jednog privedu, priveli su sviju nas", rekao je Grbavac, dodavši "neće nas smetnuti s našeg puta, neka narod procijeni jesmo li mi u pravu ili nismo, mi ne želimo nasilje, ali nasilje se nad nama vrši, dosada je bilo psihičko, a evo sada i fizičko".

Frano Hrstić,  član ove udruge, potvrdio je za Bljesak.info kako je jedna osoba privedena.

''Čekamo odluku policije, da vidimo hoće li pustit našeg kolegu, ako ga odbiju pustiti prosvjede ćemo nastaviti u središtu Ljubuškog'', rekao je Hrstić.

Prije policijske intervencije ponovio je kako branitelji neće odustati dok se ne udovolji njihovim zahtjevima, odnosno dok u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH ne bude sazvana tematska sjednica na kojoj će se raspravljati o njihovim zahtjevima, objavljivanju registra boraca, ukidanju financiranja braniteljskih udruga, te braniteljskom dodatku.

"Parlament je uzrok, mi smo posljedica, da Parlament uradi ono što je dužan uraditi, ovoga ne bi bilo. Oni zloupotrebljavaju svoje ovlasti, uredno dobivaju plaću i imaju sve beneficije. Njima odgovara da je ovakvo bezvlašće", rekao je Grbavac.

Inače,  razvojačeni branitelji traže uvođenje braniteljskog dodatka, objavu braniteljskog registra i uspostavu samo jedne braniteljske udruge.

Podsjetimo, u ponedjeljak oko 7 sati članovi udruge Zaboravljeni branitelji blokirali su autocestu kod nadvožnjaka na graničnom prijelazu Bijača, zbog čega je obustavljen promet na dionici autoceste A1 Bijača - Zvirovići.  

Nakon završenog prosvjeda, u 9.30 sati normalizirano je prometovanje na autocesti A-1 Zvirovići-Bijača, pripćeno je iz BIHAMK-a. 

Kopirati
Drag cursor here to close