Pravni aspekti borbe protiv terorizma

Specijalci iz RS-a završili obuku u Americi

Iz entitetske policije pojašnjavaju da su polaznici kroz obuku stekli znanja i vještine iz oblasti međunarodnog ratnog prava, ljudskih prava i sloboda...
Vijesti / Flash | 09. 04. 2019. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS), su zajedno s predstavnicima 25 zemalja, sudjelovali u obuci „Pravni aspekti borbe protiv terorizma”, koja je realizirana u američkom gradu Newport, od 11. ožujka do 5. travnja ove godine, u organizaciji Instituta za internacionalne pravne studije.

Iz entitetske policije pojašnjavaju da su polaznici kroz obuku stekli znanja i vještine iz oblasti međunarodnog ratnog prava, ljudskih prava i sloboda, te o UN konvencijama koje tretiraju oblast terorizma, piše Fena.

''Poseban dio obuke odnosio se na izučavanje studija slučaja terorističkih akata koji su se dogodili na teritoriji SAD-a, zatim na specifičnosti borbe protiv terorizma u Engleskoj i Francuskoj, te na rad obavještajnih službi i upravljanje kriznim situacijama'', navodi se u priopćenju MUPRS-a.

Tijekom obuke sudionici su posjetili zgradu Ujedinjenih nacija, mornaričku policiju New Yorka i druge institucije Savezne države New York.

Podsjetimo, Milorad Dodik je jučer u intervjuu za Srnu, govoreći o Nacrtu zakona o javnom redu i miru, rekao da treba jačati sigurnost, te da je to jedno od obećanja u predizbornoj kampanji i da će to sigurno biti učinjeno.

"Neka svi koji to kritiziraju odu u Ameriku i vide kako to izgleda. Američka policija ima ovlasti da, samo ako posumnja da je netko spreman pružiti otpor, puca u njega, da ga ubije. Onda nama pričaju o nekim pravima i slobodama", istaknuo je Dodik, predlažući da prepišemo policijska prava iz Amerike.

''Ništa drugo ne tražim. Zašto mi to ne možemo prepisati policijska prava  iz Amerike? Ili, evo prepisat ćemo samo njihove kazne za klevete i sudske prakse, pa da vidite kako to izgleda kada o nekome iznesete lažne podatke i dobijete kaznu od milijun dolara. Moramo uvesti reda. Bez obzira na to što su kvazi organizacije, koje su plaćene od Soroša i drugih, pokušale da prave galamu, ta stvar će ići i biti još više pooštrena", naglasio je Dodik u intervjuu Srni.

Kopirati
Drag cursor here to close