Radnici sklonjeni s prometnice

Deblokiran promet u Salakovcu

U Salakovac je nešto prije 20 sati došlo sedam kombija sa specijalcima koji su deblokirali magistralnu cestu M-17.
Vijesti / Flash | 09. 07. 2019. u 19:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Specijalci deblokirali magistralnu cestu u Salakovcu

Pripadnici specijalne policije ''razbili'' su prosvjed radnika Aluminija u Salakovcu i tako omogućili nesmetan promet ovom magistralnom cestom.

Kako javlja naš reporter, specijalci su radnike maknuli s prometnice i drže ih po strani kako bi vozila mogla nesmetano prometovati.

Podsjetimo, u Salakovac je nešto prije 20 sati došlo sedam kombija sa specijalcima koji su deblokirali magistralnu cestu M-17.

Foto: Bljesak.info / Dolazak specijalaca snimljen iz zraka

Podsjetimo, Radnici Aluminija blokirali su magistralnu cestu M-17 u blizini tunela Salakovac nakon što su jutros blokirali skoro četiri sata tu prometnicu južno od Mostara.

Aluminij je ranije dobio pismo u kojem ga se obavještava o isključenju s naponske mreže.

Boris Vican, izvršni direktor za tehničke poslove i razvoj, izjavio je da će večerašnji prekid struje u ponoć značiti kraj za mostarski Aluminij. 

Foto: Bljesak.info / Specijalci deblokirali magistralnu cestu u Salakovcu

"Struja trenutno nije osigurana. Mi nemamo nikakve informacije osim da je Nezavisni operator sistema u BiH poslao dopis u kojem se navodi da će obavijestiti Elektroprijenos da nije prijavljen vozni red za večeras od 12 sati u ponoć. Elektroprijenos će dobiti nalog da nas ugasi", kazao je Vican, poručivši da će to značiti kraj za Aluminij.

Podsjećamo, zbog visokih cijena električne energije Aluminij nekoliko zadnjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 milijuna maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.

Kopirati
Drag cursor here to close