Susret s Margret Uebber

Špago: U HNŽ-u aktivno više projekata iz oblasti cestogradnje

Kako je rečeno na sastanku, u kontekstu posljedica pandemije covida -19, turističko gospodarstvo trenutno je najugroženije, imajući u vidu da je minimalan broj posjeta u odnosu na razdoblje prije pandemije.
Vijesti / Flash | 22. 03. 2021. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Šerif Špago u ponedjeljak je ugostio veleposlanicu Njemačke u Bosni i Hercegovinu Nj. E. Margret Uebber.

Špago se zahvalio na posjetu te je u razgovoru Margret Uebber upoznao s trenutnim stanjem u HNŽ-u s posebnim naglaskom na epidemiološku situaciju.

Ustvrdio je kako su organi HNŽ-a u 2020. godini pravovremeno reagirali, donijeli potrebne mjere te usvojili Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa i podršci ekonomiji na području županije, koji je za cilj imao financijsku pomoć svim gospodarskim subjektima kojima je bio zabranjen rad nakon početka pandemije.

Posebno je istaknuo kako je zdravstveni sustav u HNŽ-u iako, izuzetno preopterećen, uspio osigurati neophodan nivo zdravstvene zaštite te će i u sadašnjoj situaciji povećanog broja oboljelih, navodi, uz angažiranja svih drugih nadležnih organa, staviti pod kontrolu pandemiju koronavirusa.

Kako je rečeno na sastanku, u kontekstu posljedica pandemije covida -19, turističko gospodarstvo trenutno je najugroženije, imajući u vidu da je minimalan broj posjeta u odnosu na razdoblje prije pandemije, kao i to da se veći dio zaposlenih nalazi u turističkom sektoru.

Špago je kazao kako je pozitivno to što je na području HNŽ-a trenutno aktivno više projekata iz oblasti cestogradnje te što se implementirao projekat izgradnje Vjetroparka 'Podveležje'.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom realizacijom navedenog projekta koji je implementiran pomoću sredstava Njemačke razvojne banke (KfW) te su izrazili nadu kako će se nastaviti projekti iz oblasti obnovljivih izvora energija kao što su voda, vjetar i sunčeva energija.

Veleposlanica Uebber izrazila je zadovoljstvo održavanjem izbora u Gradu Mostaru i izrazila nadu kako će gradonačelnik i Gradsko vijeće započeti i realizirati aktivnosti koje će u konačnici doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu u Mostaru te unaprijediti kako međusobno povjerenje građana tako i povjerenje u institucije Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close