Porast broja zaraženih

HNŽ: Ugostiteljski objekti mogu raditi do 21 sat

Vijesti / Flash | 18. 03. 2021. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj telefonskoj sjednici, na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojila je Zaključak kojim se ograničava radno vrijeme ugostiteljskih objekata svih vrsta tako da se radno vrijeme može odrediti u trajanju od 5 do 21 sat. Također, zabranjuje se organiziranje glazbe uživo u svim ugostiteljskim objektima, javnim okupljanjima i svečanostima svih vrsta (obiteljskim i javnim).

Zaključkom koji stupa na snagu danom donošenja definirano je kako mjere vrijede sve dok se tjedna incidenca oboljelih u HNŽ ne spusti na razionu ispod 50 na 100.000 stanovnika.

Također, Zavod za javno zdravstvo HNŽ zadužen je da nastavi pratiti epidemiološku situaciju te, po potrebi, predlaže donošenje restriktivnijih mjera u odnosu na mjere iz važećih naredbi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Za nadzor nad provođenjem mjera definiranih Zaključkom kao i svih važećih naredbi i preporuka usvojenih zaključcima Vlade FBiH i Vlade HNŽ zadužene su  jedinice lokalne samouprave i nadležna ministarstva putem svojih inspekcija, te Ministarstvo unutrašnjih poslova - svako u okviru svojih nadležnosti.

Zaključak je donesen na osnovu Informacije Kriznog stožera o epidemiološkoj situaciji u HNK za period od 8. do 14. ožujka u kojoj je istaknuto kako je incidenca 359,34 na 100.000 stanovnika, te je šest puta veća u odnosu na period od 18. siječnja do 21. veljače kada je bila u kontinuiranom padu s najnižom vrijednošću od 57,64 na 100.000 stanovnika, priopćeno je iz županijske Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close