Afera 'Respiratori'

Solakova pomoćnica opet promijenila iskaz: Hodžić nije donio ponudu za respiratore

Tijekom unakrsnog ispitivanja, svjedokinja je kazala kako su elektronskim putem dobivali mnoštvo ponuda za kupovinu respiratora i druge medicinske opreme, ali kako nisu bili u mogućnosti provjeravati svaku ponudu.
Vijesti / Flash | 17. 11. 2021. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavkom svjedočenja Sanite Alagić, pomoćnice direktora FUCZ i šefica Sektora za financijsko poslovanje, javne nabavke i skladištenje, danas je u Sudu BiH nastavljeno suđenje federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugima za spornu nabavku 100 kineskih respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM, piše Dnevni avaz.

Ponuda na portirnici

Tijekom unakrsnog ispitivanja, svjedokinja je kazala kako su elektronskim putem dobivali mnoštvo ponuda za kupovinu respiratora i druge medicinske opreme, ali kako nisu bili u mogućnosti provjeravati svaku ponudu. Prema njenim riječima, tada je izdano naređenje da se zbog epidemiološke situacije smanjuju kontakti, a već su imali i oboljele kolege.

Alagić je naglasila kako Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH u postupku javnih nabavki nije utvrdila nepravilnosti niti im je izdavala ikakve prekršaje.

Tužilac Mirza Hukeljić predočio je svjedokinji iskaz koji je dala u fazi istrage, a u kojem je navela kako je ponudu za respiratore osobno donio Fikret Hodžić. Alagić je u srijedu promijenila iskaz te je kazala kako to nije točno i da je ponuda stigla na portirnicu.

Tražila stanku

Tijekom višesatnog unakrsnog ispitivanja, u jednom trenutku Alagić je zatražila kraću stanku, a nakon stanke članovi Sudskog vijeća također su joj postavili niz pitanja. Jedno od njih bilo je jesu li o prepravkama ugovora o kupovini respiratora bile obaviještene nadležne institucije, na što je svjedokinja odgovorila negativno.

Naredno ročište zakazano je za 19. studenog.

Kopirati
Drag cursor here to close