Jedan od 3 F

Solak – optužen, ne radi i prima punu plaću!

Direktor Federalne uprave civilne zaštite iako suspendiran i optužen za jednu od najvećih koruptivnih afera u državi do sada "zaradio" je više od 40.000 KM ne radeći ništa.
Vijesti / Flash | 29. 04. 2021. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), koji je suspendiran s ove dužnosti odmah nakon izbijanje afere "Respiratori" i dalje prima punu plaću u iznosu od skoro 3.000 KM.

Solak je suspendiran 11. svibnja prošle godine, a u rješenju kojeg je potpisao suoptuženik u ovom predmetu, federalni premijer Fadil Novalić, stoji da će čelnik federalne Civilne zaštite primati redovnu plaću.

Ova informacija potvrđena je i iz FUCZ-a koji navodi da, prema Zakonu o državnoj službi, Solak ima pravo na punu plaću.

''U skladu s odredbama Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH i Rješenja Vlade Federacije BiH definirano je da suspendirani direktor Fahrudin Solak tijekom trajanja preventivne suspenzije prima puni iznos plaće'', stoji u odgovoru Sanite Alagić, pomoćnice direktora Sektor za računovodstveno - financijske poslove, javne nabavke i skladištenje.

Avaz navodi kako je, plaća direktorima federalnih uprava tijekom ove, ali i proteklih godina je, bez toplog obroka, doprinosa, minulog rada i ostalih naknada, iznosila više od 2.000 KM. S svim naknadama taj iznos se kreće i do 2.500, odnosno do 3.000 KM, zavisno od staža.

Ovi podaci dokazuje da je Solak iako suspendiran i optužen za jednu od najvećih koruptivnih afera u državi do sada "zaradio" više od 40.000 KM.

Administrativna komisija Vlade, podsjeća Avaz, odbila je prošle godine zahtjev Solaka koji je tražio novčanu naknadu zbog povrede nakon pada s motocikla.

Naime, Solak je zahtijevao pomoć iz proračuna koja nema karakter plaće za povredu koju je zadobio nakon pada s motocikla u travnju ove godine. Radi se o 1.870 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close