Padaline

Snijeg u BiH: Prometne nesreće i ograničena isporuka struje

Jedna osoba je ozlijeđena u nesreći na lokalnoj cesti u naselju Maurovići kod Visokog, tri su osobe ozlijeđene u sudaru golfa i kombija u mjestu Golubinja kod Žepča, a dvije u slijetanju kamiona s magistralne ceste M-17 u mjestu Brankovići kod Žepča.
Vijesti / Flash | 27. 02. 2023. u 09:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usljed novih snježnih padalina, u nedjelju na cestama u Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) evidentirano je 14 prometnih nesreća, u kojima je šest osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede - potvrdio je Feni glasnogovornik Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) ZDK-a Elvedin Fišek.

Intervencija vatrogasaca

Svih šest osoba, napominje, ozljede su zadobili u tri prometne nesreće, dok je ostalih 11 nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu na vozilima.

''Jedna osoba je ozlijeđena u nesreći na lokalnoj cesti u naselju Maurovići kod Visokog, tri su osobe ozlijeđene u sudaru golfa i kombija u mjestu Golubinja kod Žepča, a dvije u slijetanju kamiona s magistralne ceste M-17 u mjestu Brankovići kod Žepča.

Usljed snježnih padalina bilo je otežano kretanje vozila, ali, na sreću, nije bilo teže ozlijeđenih niti nesreća sa smrtnim ishodom. Vozači su, očito, poslušali naše upute o potrebi smanjenja brzine ili da uopće ne idu na put. Sve ceste u našem kantonu trenutno su prohodne''- kazao je Fišek.

Napominje kako je na cesti Visoko–Kiseljak prometuje u nedjelju bio obustavljen zbog drveta koje je pod teretom snježnih padalina palo na cestu, kao i na magistralnoj cesti M-17 u Vranduku kod Zenice, ali da su vatrogasci uklonili stabla.

Kvar na dalekovodu

Usljed kvara na 110 kV dalekovodu iz pravca Maglaja, a kojim se Tešanj većim dijelom snabdijeva električnom energijom, trenutno je, kao što je bilo i u nedjelju, u nekim mjesnim zajednicama redukcija ili ograničena isporuka električne energije. Dalekovod je u vlasništvu i ingerenciji Elektroprenosa Bosne i Hercegovine.

''Radnici Elektroprenosa BiH nalaze se na terenu kako bi otklonili kvar te uspostavili normalno snabdjevanje električnom energijom svih dijelova naše općine''- kazao je načelnik te općine Suad Huskić.

Napominje kako je 110 kV dalekovod iz pravca Teslića i Doboja, na koji je ta općina nedavno također priključena novom trafostanicom u Poslovnoj zoni Glinište, nije u potpunosti opterećen kompletnom mrežom.

Direktor kantonalne uprave Civilne zaštite ZDK Džavid Aličić potvrdio je kako su sve ceste na području tog kantona prohodne te da u drugim gradovima i općinama nije bilo problema sa snabdjevanjem električnom energijom.

''Samo u nekim visinskim dijelovima, konkretno na području Maglaja, otežano prometuje autobusi. Jučer je bilo tehničkih intervencija zbog pada drveća i grana na cestama, jer je snijeg bio težak pa je bilo i zastoja u prometu zbog ugaženog snijega'' - istaknuo je danas Aličić.

Kopirati
Drag cursor here to close