Nakon poplava

Snijeg stvara probleme službama u istočnoj Hercegovini

U Gacku visina snježnog pokrivača iznosi 30, dok u Nevesinju ide i do 50 centimetara.
Vijesti / Flash | 23. 01. 2023. u 16:49 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snijeg stvara probleme službama u istočnoj Hercegovini. Nakon problema koje su stvorile poplave, sela oko Gacka već dva dana imaju problem sa putnom komunikacijom, a otežano se prometuje i na cesti Nevesinje – Gacko.

U Gacku visina snježnog pokrivača iznosi 30, dok u Nevesinju ide i do 50 centimetara. Ipak, zahvaljujući predanom radu nadležnih službi svi magistralni i regionalni cestovni pravci u ovom dijelu Bosne i Hercegovine su prohodni, osim onog preko planinskog prevoja Morine.

Foto: Anadolija / Snijeg u istočnoj Hercegovini

Na području Gacka i dalje su poplavljeni putevi za sela Zagradca, Ključ i Lukovice, dok se voda, u najvećem dijelu povukla sa lokalnog puta za selo Daniće. Najteža situacija je kako je rečeno u Lukovicama koje su određeno vrijeme zbog snijega bile odsječene od ostatka Gacka.

Iako su dakle svi putni pravci u istočnoj Hercegovini prohodni, zbog kiše i snijega u pojedinim dijelovima savjetuje se oprezna vožnja. Oprez se preporučuje i na cesti od Gacka ka Foči, gdje također postoje teškoće, a tokom jučerašnjeg dana na cestu se bilo strušilo stablo. No, također je brzom intervencijom, put postao prohodan.

Kopirati
Drag cursor here to close