Nakon presude

Službeno - Novalić ostao bez mandata u Parlamentu FBiH

Fadil Novalić, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Federacije BiH i bivši premijer ovog bh. entiteta pravomoćnoje osuđen na četiri godine zatvora u aferi ''Respiratori''.
Vijesti / Flash | 19. 02. 2024. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine na izvanrednoj sjednici koja je održana u Sarajevu oduzelo je mandate federalnim zastupnicima Fadilu Novaliću i Halilu Bajramoviću nakon što su pravomoćnim presudama osuđeni na kazne zatvora, piše N1.

Fadil Novalić, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Federacije BiH i bivši premijer ovog bh. entiteta pravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora u aferi ''Respiratori''.

Halil Bajramović, zastupnik Naroda i pravde pravomoćno je osuđen na tri godine zbog obmana pri davanju kredita.

Mandat Novaliću prestaje s datumom pravomoćnosti presude, 26.1.2024., a Haliloviću od 8.11.2023., također shodno pravomoćnosti sudske odluke, konstatirao je na sjednici SIP-a Željko Bakalar koji je vodio ovo zasjedanje u odsustvu predsjednice Irene Hadžiabdić.

Zamjenski mandati u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta bit će dodijeljeni nakon što ove odluke postanu pravomoćne, rekao je također Bakalar, prenosi Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close