Završeno ispitivanje

Slučaj Memić: Zijadu Mutapi određeno 24-satno zadržavanje

Završeno je ispitivanje uhićenih u slučaju Memić.
Vijesti / Flash | 01. 02. 2021. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama SIPA-e okončano je ispitivanje uhićenih osoba zbog ometanja istrage u slučaju “Dženan Memić”.

Informaciju je za Klix potvrdila Nina Kisić, odvjetnica uhićenog Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, bivše Dženanove djevojke koja je bila s njim u noći kada je u Velikoj aleji na Ilidži zadobio smrtonosne ozljede.

“Obavljeno je saslušanje u prostorijama SIPA-e. Uslijed činjenice da nam u ovom trenutku nisu predočeni dokazi na osnovu čega je obavljeno uhićenje, ne znamo ništa više nego što zna javnost”, kazala je Kisić.

Napominje da će sljedeći koraci ovisiti o Tužiteljstvu BiH, odnosno koje će prijedloge iznijeti. Kako je kazala, Mutapu je određeno 24-satno policijsko zadržavanje.

“Očekujemo da će biti predat Tužiteljstvu BiH po isteku tog zadržavanja i dalji koraci će ovisiti o Tužiteljstvu ”, kazala nam je Kisić.

Podsjetimo, pripadnici SIPA-e su zbog ometanja istrage uhitili danas u Sarajevu Mutapa, kao i Hasana Dupovca, bivšeg načelnika za prometne istrage MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhićenja su obavljena po nalogu Tužiteljstvu BiH. Osim toga, izvršen je i pretres na dvije lokacije, na Ilidži i Stupu.

Dupovac je, kako je ranije rečeno, bio prvi koji je razgovarao s ocem stradalog Dženana Murizom Memićem i pritom mu otkrio informacije o smrti njegovog sina, a koje nisu službeno zabilježene.

Kopirati
Drag cursor here to close