Po nalogu Tužiteljstva

SIPA hapsi po Sarajevu; pretresi zbog ometanja istrage u slučaju Dženan Memić

Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju je službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 02. 2021. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: PR / Ilustracija

Po nalogu Tužiteljstva BiH na području Kantona Sarajevo se vrše pretresi u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u mjesecu veljači 2016. godine

Kako doznaje Klix.ba do sada su uhićenje dvije osobe kojima se na teret stavljaju kaznena djela organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja.

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, vrše pretrese sa ciljem prikupljanja dokaza.

"Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužiteljstvo BiH radi dulji vremenski period, a odnosi se na kaznena djela organiziranog kriminala, a u vezi ometanja istrage i prikrivanja dokaza o stradanju Dženana Memića, u mjesecu veljači 2016. godine", priopćeno je iz državnog tužiteljstva

Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju je službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo.

Iz Tužiteljstva BiH su naveli da u interesu istrage trenutno ne mogu dati javnosti više detalja ni informacija.

U lipnju prošle godine održan je sastanak glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić, tužiteljskog tima koji radi na slučaju Dženan Memić te Muriza Memića i njegovog odvjetnika Ifeta Ferageta nakon čega je oštećena strana poručila da su zadovoljni razgovorom te da ima nekoliko novih detalja koje zbog istrage ne mogu otkrivati.

Tada je odvjetnik Feraget kazao da imamo ozbiljnih negativnih utjecaja na ovu istragu te da je proširena.

Obrana je više puta javno kazala da je Dženan ubijen na Ilidži 8. veljače 2016. godine, a da su brojni dokazi i snimci s kamera misteriozno nestali iz Tužiteljstva KS u cilju zataškavanja ubojstva.

Kopirati
Drag cursor here to close