Festival

#SlobodaNarodu je došla i u Mostar

Nakon Sarajeva, Banjaluke i Tuzle, #SlobodaNarodu je došla i u Mostar da otvori neke zanimljive i važne teme, da potakne na dijalog naše društvo.
Vijesti / Flash | 14. 12. 2022. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za edukaciju Pro Educa otvorio je Festivalski dan pod nazivom #SlobodaNarodu u Mostaru. Festivalski dan, a otvoren je s panel diskusijom ''Da li treba miriti Mostar(ce)?'', na kojoj su sudjelovali Amna Popovac, Orhan Maslo, Velibor Milivojević i Vernes Voloder.

Posjetitelji imaju priliku da slušaju, ali i diskutiraju i u drugim panel diskusijama na teme: ''Antifašizam za 21.vijek'', ''Što hoće Hrvati u Bosni i Hercegovini?''.

''Nakon Sarajeva, Banjaluke i Tuzle, #SlobodaNarodu je došla i u Mostar da otvori neke zanimljive i važne teme, da potakne na dijalog naše društvo. Dijalog je ono što nam danas i te kako nedostaje u bosanskohercegovačkom društvu, dijalog o problemima koje ne smijemo gurati pod tepih ili se praviti da ne postoje. Doveli smo kompetentne ljude koji se ne ustručavaju da govore o tome i nadamo se da će Mostarci to prepoznati'', rekli su iz organizacijskog tima Festivala.

Foto: PR / #SlobodaNarodu u Mostaru

Posjetitelji Festivalskog dana imaju priliku da se druže sa panelistima među kojima su: Ante Tomić, Ivan Vukoja, Adnan Huskić, Tomaš Marko, Dražen Barbarić, Ivo Marković, Filandra Šaćir, Amna Popovac, Milan Sitarski, Elis Bektaš.

Centar za edukaciju Pro Educa, u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske u BiH, organizirao je Festivalski dan #SlobodaNarodu u Mostaru posvećen ljudima koji se usuđuju da misle drugačije i imaju hrabrosti da o tome u javnosti govore ili da pronalaze drugačije forme izražavanja.

Kako je to izgledalo prvog dana poslušajte u audio snimku ispod.

 

O projektu i festivalu ”Sloboda narodu”

Festival #SlobodaNarodu simbolizir slobodni javni prostor, u kom čuvari vatre i slobodne misli imaju priliku da govore i da ih se čuje.

Festival afirmira ljude koji misle drugačije i koji su često Don Kihoti svog vremena. Sadržaj Festivala čine panel diskusije, predavanja, radionice, koncerti, predstave, izložbe i promocije pisane riječi.

Cilj je da doprinese jačanju demokracije i ljudskih prava u Bosni i Hercegovini kroz promociju slobode govora i izražavanja. Festival se organizira  u gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close