Ukor i loše vladanje

Škola u Trsteniku: Učenici koji su izmaknuli profesorici stolicu kažnjeni “jedinicom”

Incident se dogodio u studenom prošle godine, nakon čega se jedan od trojice sudionika odmah ispisao iz škole
Vijesti / Flash | 10. 03. 2023. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici koji su profesorici engleskog u trsteničkoj Tehničkoj školi izmaknuli stolicu, snimili to i objavili na društvenim mrežama, kažnjeni su odlukom Nastavničkog vijeća - jedinicama iz vladanja i ukorom.

U proteklom periodu kroz pojačan odgojno - pedagoški rad, kako saznaje RTS, članovi Tima za borbu protiv nasilja ocijenili su da su se dvojica nasilnika, koji su nastavili pohađati školu poslije incidenta, popravila i na osnovu toga dali prijedlog koji je usvojen.

Incident se dogodio u studenom prošle godine, nakon čega se jedan od trojice sudionika odmah ispisao iz škole, a druga dvojica su nakon odluke da se izbace iz škole zbog tjelesnog, psihičkog i digitalnog nasilja, uložili žalbu i krajem prosinca vraćeni na nastavu.

Profesorica se poslije višemjesečnog bolovanja vratila na posao u istu školu. Poslije svega, uputila je molbu nadležnima za premještaj u drugu školu.

U međuvremenu je i direktor škole podnio ostavku. Ministar prosvjete, kako je Ministarstvo dan kasnije potvrdilo priopćenjem, tu ostavku je i prihvatio.

Profesorica Marija Stevanović je od prošlog mjeseca ponovo u nastavi, ali ne predaje više odjelu trećeg razreda, gdje joj je N. Ž. izmaknuao stolicu, dok su je M. M. i I. R.(16) snimali.

Taj snimak je, podsjetimo, prenošen uživo na Instagramu, odnosno distribuiran putem društvenih mreža.

Kopirati
Drag cursor here to close