Parabola

Sjeverna Koreja testira raketu za Ameriku

"Predsjednici i njihove administracije razgovarali su sa Sjevernom Korejom 25 godina, postizali dogovore i potrošili gomilu novca", napisao je Trump na Twitteru
Vijesti / Flash | 09. 10. 2017. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski zastupnik, Anton Morozov, rekao je kako Sjeverna Koreja priprema lansiranje dalekometne balističke raketa za koju vjeruje da može doseći zapadnu obalu SAD-a.

Naime, Morozov se ovog tjedna vratio iz posjete Pjongjangu i njegov komentar su prenijeli mnogi.

Morozov, zastupnik u donjem domu ruskog parlamenta, zajedno s još dvojicom ruskih dužnosnika, nalazio se u posjeti Pjongjangu od 2. do 6. listopada, prenosi Advance.hr pisanje ruske novinske agencije RIA Novosti.

"Pripremaju se za testiranje nove dalekometne rakete. Dali su nam i matematički izračun za koji vjeruju da potvrđuje kako njihova raketa može pogoditi zapadnu obalu SAD-a", rekao je Morozov.

"Koliko smo shvatili oni planiraju lansirati jednu ili više takvih dalekometnih raketa u bliskoj budućnosti. Njihov stav općenito je poprilično ratoboran", poručio je Morozov.

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je rekao da će u vezi sa Sjevernom Korejom "upaliti samo jedna stvar" nakon što su prethodne administracije razgovarale s Pyongyangom bez rezultata.

"Predsjednici i njihove administracije razgovarali su sa Sjevernom Korejom 25 godina, postizali dogovore i potrošili gomilu novca", napisao je Trump na Twitteru.

"To nije upalilo, dogovori su se kršili prije nego što se tinta osušila, američki pregovarači ispali su budale. Žao mi je, ali upalit će samo jedna stvar!", dodao je.

Trump nije precizirao kome se obraćao. Predsjednik je ranije upozorio da će, bude li potrebno, SAD uništiti Sjevernu Koreju kako bi zaštitio sebe i svoje saveznike.

Kopirati
Drag cursor here to close