Istražni tim

Situaciju u GIKIL-u sve gora: Nastavljeno onečišćenje okoliša

''Stanje je i dalje izrazito loše, a u četvrtak je obavljeno i novo uzorkovanje vode'', općeno je iz Tužiteljstva TK.
Vijesti / Flash | 16. 11. 2018. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istražni tim Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona (TK), MUP-a TK i stručnih osoba i agencija koje rade po nalogu Tužiteljstva, obavio je u četvrtak očevid kojim su potvrđene informacije o tome da se u krugu Global Ispat koksne industrije Lukavac (GIKIL) nastavilo sa onečišćenjem okoliša. 

''U cilju  navodnog smanjenja oticanja u rijeku Spreču, amonijačna voda se i dalje taloži i rasipa po samom kombinatu. Stanje  je i dalje izrazito loše, a u četvrtak je obavljeno  i novo uzorkovanje vode'', općeno je iz Tužiteljstva TK. 

Kako se, nadalje, navodi, u napuštene  kanale i podrumske prostorije ugašenih koksnih baterija, koje zazuzimaju značajan dio površine kompleksa, i dalje se taloži značajna količina amonijačne vode te se dio te vode ispušta u Spreču. 

Istražni tim je utvrdio da se situacija sa zagađivanjem okoliša u GIKIL-u i dalje usložnjava jer se pojavljuju i novi uzroci onečišćenja okoliša. 

Tužilaštvo, u okviru istrage koja je ranije otvorena, nastavlja sa dokumentovanjem svih relevantnih informacija u ovom predmetu.

Kopirati
Drag cursor here to close