Nastavak

SIPA u akciji 'Rudnik: Uhićen policajac

Radi se o nastavku prošlotjedne akcije u kojoj je, među ostalim, priveden i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Enver Bijedić.
Vijesti / Flash | 03. 03. 2021. u 09:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili su jutros pretres na području Gračanice, u okviru akcije "Rudnik", i tom prilikom slobode je lišena jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi - potvrdio je Feni glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Prema njegovim riječima, također su izvršeni pretresi na jednoj lokaciji, pretresi stana, pokretnih stvari i osoba. Tom prilikom su oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti počinjene su po naredbama Kantonalnog Tužiteljstva Tuzlanskog kantona i Općinskog suda Gračanica.

Glasnogovornik županijskog tužiteljstva Admir Arnautović istaknuo je kako je istraga otvorena protiv pripadnika Policijske uprave Gračanica Enesa Bešića.

''Bešić je osumnjičen da je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, odnosno da je koristeći svoj službeni položaj, u cilju da pogoduje firmi Minning & Drilling iz Gračanice, u više navrata posredovao i tražio da se donese odluka o raspisivanju drugog kruga izbora za najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje istražno-eksploatacijskih bušotina u Rudniku soli, jer u prvom krugu ta firma nije imala najpovoljniju ponudu i nije mogla biti izabrana'', precizirao je Arnautović.

Radi se o nastavku prošlotjedne akcije u kojoj je, među ostalim, priveden i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Enver Bijedić.

Kopirati
Drag cursor here to close