Akcija

SIPA: Pretresi na više lokacija zbog droge, osumnjičeni i policajci

''Na 22 lokacije vrše se pretresi ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jednog gospodarskog objekta, a akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 osoba plus dva policijska službenika''
Vijesti / Flash | 22. 11. 2021. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) vrše pretrese na 22 lokacije na području Brčko distrikta, Bijeljine i Orašja zbog organiziranog kriminala u vezi sa prometom droge. Pretresi se vrše u okviru akcije "Bjegunac", a među osumnjičenima su i policijski službenici.

Kako je za N1 rekla glasnogovornica SIPA-e Jelena Miovčić, pretresi se vrše pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta, a po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta.

Akcija se provodi u suradnji s policijskim službenicima Policije Brčko distrikta. Djela za koje se osumnjičene osobe terete su organizirani kriminal i neovlaštena trgovina drogom.

Iz Policije Brčko distrikta priopćeno je kako je akcija usmjerena protiv više osumnjičenih lica koji se kao organizirana kriminalna grupa bave neovlaštenom nabavkom i prodajom opojnih droga kako na području Brčko distrikta BiH tako i na području Bijeljine, Pelagićeva i Orašja.

''Na 22 lokacije vrše se pretresi ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jednog gospodarskog objekta, a akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 osoba plus dva policijska službenika Policije Brčko distrikta BiH. Tijekom pretresa pronađeno je i oduzeto jedan kilogram i oko 50 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, te nešto više od 100 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain'', navode iz Policije Brčko distrikta.

Kopirati
Drag cursor here to close