Brian Aggeller

Šef Misije OSCE-a u BiH u posjeti Mostaru

Predstavnici Grada Mostara istaknuli su zajedničko opredjeljenje da Mostar ostane svjetla točka kada su u pitanju politički odnosi u BiH.
Vijesti / Flash | 10. 11. 2022. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić i Gradonačelnik Mario Kordić primili su u nastupnu posjetu šefa Misije OSCE-a u BiH veleposlanicima Brian Aggellera sa suradnicima.

Osim veleposlanika Aggelera u delegaciji OSCE-a bili su direktor Odjela za ljudsku dimenziju Ivo Lupis, šef Odsjeka za politiku i planiranje u Uredu šefa Misije Mathieu Lemoine i šef Ureda u Mostaru Ioannis Piliouris i glasnogovornica Misije Željka Šulc.

Predstavnici Grada Mostara istaknuli su zajedničko opredjeljenje da Mostar ostane svjetla točka kada su u pitanju politički odnosi u BiH.

Prioritet gradskih vlasti u Mostaru je rješavanja problema građana i privlačenje investicija koje bi omogućile gospodarski razvoj. U cilju otvaranja mogućnosti investiranja u Grad već su donesene pojedine Odluke o pogodnostima investitorima prema kojima se refundiraju troškovi taksa i naknada koje su propisane gradskim odlukama.

Veleposlanik je informiran o ključnim gospodarskim aktivnostima i potencijalima Grada Mostara u oblasti turizma, proizvodnje energije iz obnovljivih izvora energije, te o poduzetim aktivnostima na stavljanju ovih prednosti u funkciju daljnjeg razvoja Mostara.

Mostar ima veliki turistički potencijal i ova oblast bit će regulirana formiranjem Turističke zajednice Grada Mostara za čije formiranje su stvoreni svi preduvjeti.

Veleposlanik Brian Aggeller i njegovi suradnici naglasili su kako su u Mostaru vidljivi pozitivni koraci nakon što je riješena politička kriza. Zahvalili su gradonačelniku i predsjedniku Gradskog vijeća na dosadašnjoj suradnji navodeći kako su uvijek spremni pomoći u izazovima koji stoje pred njima.

Kopirati
Drag cursor here to close