''Parodija od države''

Nitko ne voli kao Sebija: Stigmatizira osobe s mentalnim teškoćama, proziva neobrazovane...

Sebija voli BiH više od svih Ostalih, vrijeđajući druge da bi to dokazala.
Vijesti / Flash | 02. 03. 2023. u 12:04 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook profil Sebije Izetbegović

Nakon što je Sebija Izetbegović zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i supruga predsjednika SDA Bakira Izetgbegovića, tijekom tjedna reagirala na izjave za pot/predsjednika Federacije BiH Igora Stojanovića, na njenu ''obranu države'' reagirali su aktivisti govoreći kako Sebija stigmatizira osobe s mentalnim teškoćama.

Podsjetimo, Stojanović je u gostovanju na Face TV-u rekao kako ''SDA presudi da je važnije biti Bošnjak nego Bosna i Hercegovina, da je važnije ići u džamiju nego država''.

Sebija je na to komentirala: ''Ljubav prema dragom Bogu,vjeri i dzamiji ne umanjuje i ljubav prema zemlji i drzavi. Naprotiv. Ja volim istinskom ljubavlju sve to. Ko to ne zna i ne razumije moze imati jedan od tri problema:

1.islamofob
2.neobrazovan
3.zdravstveni problem iz spektra mentalnih poremećaja''.

Aktivistica i novinarka, Vanja Šunjić, komentirajući Sebijine izjave napisala da medicinska radnica Sebija Izetbegović stigmatizira pacijente i pacijentice sa mentalnim oboljenjma.

''Proziva neobrazovane, kojima, sudeći po diplomi koju još nije našla i sama pripada, naziva islamofobima sve one koji ne dijele njene vrijednosti po pitanju džamije i vjere, krade i laže, a onda se sakrije iza religije i nacionalizma, kako bi sve to minimizirala i relativizovala, objašnjavajući kako baš ona tu Bosnu i Hercegovinu voli više od nas Ostalih'', napisala je Šunjić.

Njeno mišljenje djeli i aktivistica Lejla Huremović, koja je podijelila ovaj status, na kojem je kako kaže, sve rečeno.

I novinarka Hilma Unkić je komentirala izjavu ''prve dame u Bošnjaka''.

''Je li ova žena direktorica jedne ustanove na jedan ovako brutalan način stigmatizirala osobe s mentalnim poteškoćama? Zar se ona nije trebala svojim  djelovanjem da doprinose upravo suprotnom? Kakva parodija od države. Kakva tuga i jad'', kazala je Unkić.

Politička analitičarka Ivana Marić, također se osvrnula na Sebijinu izjavu navodeći kako osoba koja ne zna da znakova interpunkcije (točka, zarez...) dolazi razmak, taj može imati jedan od sljedećih problema:

''1. nije pratio na časovima Bosanskog ili SH - HS jezika
2. nije dobar u pravopisu
3. neobrazovan
4. kupio je diplomu''.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close