Najavila tužbu

Oglasila se Sebija nakon smjene: Bila sam izvrsna direktorica

''Ponosna na sve sto sam uradila, zahvaljujući vrijednim ljudima koji su mi bili suradnici, bila sam izvrsna direktorica, bez imalo lažne skromnosti'', napisala je Izetbegović.
Vijesti / Flash | 27. 11. 2023. u 20:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivša direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović oglasila se nakon št je danas prije isteka mandata smijenio Upravni odbor te institiucije - prenosi N1.

''Kad za 8 godina (2 mandata) na poziciji generalne direktorice KCUS-a vratim 100 milijuna KM dugovanja, nadoknadim 10 miliona KM lažno prikazanih zaliha, isplatim cca 4 milijuna KM po tužbama uposlenika klinike za Ortopediju KCUS-a, ,kupim novu opremu milijunskih vrijednosti na svim klinikama, popravim uposlenicima plate koje najmanje 10 godina nisu rasle, izborim se za pristojnije plaće nastavnog kadra iz KCUS-a na Medicinskom fakultetu, ukinem korupciju i pljačku, zabranim donošenje koverti i poklona za pregled i operaciju, zabranim kriminalni privatni rad u radno vrijeme – steknem neprijatelje, mediokritete koji ne opraštaju uspjeh, a veže ih ista politička agenda pa oni smisle prljavu osvetu.

Smisle da mi pokradu iz dosijea dio dokumenata, ukradu i otmu titule i pokrenu neviđenu medijsku hajku protiv mene. To nije trajalo samo 8 godina nego treba dodati i one 3 godine vođenja Opšte bolnice koju sam takodjer zatekla u rasulu i dugovanjima, a ostavila 1,7 milijuna KM u plusu. Ponosna na sve sto sam uradila, zahvaljujući vrijednim ljudima koji su mi bili suradnici, bila sam izvrsna direktorica, bez imalo lažne skromnosti.

Vrijeme će pokazati, a sud će dokazati, ako Bog da. Nametnuti premijer FBIH (imao je mnogo manje glasova na izborima nego ja) nestrpljiv da se dočepa KCUS nametne UO i NO KCUS od sebi podobnih kadrova i inicira moju smjenu, protivno zakonu. Svakako će to imati sudski epilog, jer ću ih tužiti.

Negdje ja njih i razumijem jer su to ljudi koji nikad nikakav uspjeh nisu napravili pa umiju samo silom da funkcioniraju. A sila nije Bogu mila a nije ni meni. Samo me podstice da se još jače borim. Što god su radili nisu me umorili. Osjećam snagu kojom bih mogla voditi jos 2 klinička centra sa lakoćom, uvjerena da se za bolesne ljude treba boriti i srcem i znanjem.

Novca ima dovoljno ako opet ne pokradu, dokazala sam to. KCUS je i sada u pozitivnom stanju oko 1 milijun KM.

Nisu me umorili i nisam izgubila empatiju i želju da pomažem i borim se za bolesne. Ovakav zagrljaj teško bolesnog djeteta, koje gotovo nikome nije prilazilo, vrijedi više od svih onih mediokriteta koje sam spomenula. Uvijek bih izabrala ovaj zagrljaj nego sve njih, i radila bih isto. Red, rad, disciplina'', napisala je bivša direktorica KCUS-a uz fotografiju na kojoj se grli sa bolesnim djetetom.

V.D. direktor KCUS-a prema odluci UO je kirurg Alen Pilav.

Izetbegović je smijenjena prije isteka roka na koji je imenovana tj. prije 09.01.2024. godine, zbog razloga propisanog posebnim propisom odnosno zbog gubitka statusa nastavnika medicinskog fakulteta u rangu redovnog ili izvanrednog profesora, odnosno docenta navedeno je u odluci o razrješenju sa dužnosti koju je donio UO KCUS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close