Priopćenje za javnost

SDP Mostar: Trasa kod Blagaja krije 'osobni interes lokalnih političkih tajkuna'

''Trasa koju su naknadno crtali gospoda Marić i Mušić je pokazatelj daljnjeg uništavanja Grada Mostara bez vizije o potrebama i interesima građana i razvoja Mostara'', stoji u priopćenju.
Vijesti / Flash | 03. 08. 2019. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Socijaldemokratske partije Mostar u svom priopćenju za javnost navode kako sumnjaju da se iza cijele priče i manipulacije s trasom kod Blagaja, na jugu Mostara krije ''osobni interes lokalnih političkih tajkuna''.

''Izmjena trase koja je išla obodima Blagaja, a koja je po svim stručnim analizama dobila najbolje ocjene dokazuje da se ne radi o čistim poslovima. Trasa koju su naknadno crtali gospoda Marić i Mušić je pokazatelj daljnjeg uništavanja Grada Mostara bez vizije  o potrebama i interesima građana i razvoja Mostara'', stoji u priopćenju.

Između otaloga navode da izjava direktora autocesta kako na jugu Mostara ne vlada toliko nezadovoljstvo, kako se predstavlja u medijima je ''brutalna manipulacija iza koje se krije nastavak pravnog nasilja na štetu lokalnog stanovništva''.

''Stanje na terenu je sasvim suprotno, te je jasno kako se veliki broj protivi nasilnoj eksproprijaciji zemljišta i uništavanju njihovih kuća i prirodnih bogatstava Bosne i Hercegovine'', navode.

Upozoravaju da neodržavanje javne rasprave predstavlja tešku povredu procedure, bez koje, navode,  međunarodni finansijeri neće dati potrebna sredstva za izgradnju ovog dijela autoputa.

Na kraju, naglašavajui da je Koridor 5c nesumnjivo projekat od općeg značaja za sve građane Bosne i Hercegovine, a samim tim i lokalne zajednice, te kako njegova trasa ni u kom slučaju ne smije ugroziti i dovesti u pitanje kvalitetu života i egzistenciju lokalnog stanovništva jer, navode, infrastruktura se gradi zbog građana, a ne protiv građana.

''Ne postoji niti jedan opravdan razlog da se stara trasa, a koja je usvojena i prošla parlamentarnu proceduru i za koju postoji saglasnost lokalne zajednice, izmijeni lošijom varijantom i uz 'fantomsku i lažnu priču o uštedama'", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close