Grubo umanjivanje zločina

Bh. socijaldemokrate pripremaju kaznenu prijavu protiv Milanovića

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović prokomentirao je glasanje Dragana Čovića predsjednika HDZ-a na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 03. 12. 2021. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine pripremaju kaznenu prijavu Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine protiv predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića zbog grubog umanjivanja zločina genocida, priopćili su iz ove organizacije.

Podsjećamo, hrvatski predsjednik Zoran Milanović prokomentirao je glasanje Dragana Čovića predsjednika HDZ-a na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u kojem su se svrstali na stranu zastupnika iz bh. entiteta RS koji podržavaju Milorada Dodika u stavu da ponište Odluku visokog predstavnika Valentina Inzka, o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

''To je moj stav. Postoje genocidi i genocidi. Postoji genocid nad židovskim narodima, u Ruandi, postoji genocid u Srebrenici, odnosno jedan događaj definiran kao genocid, a genocid ima vrlo širok raspon, postoji genocid u Drugom svjetskom ratu, postoji Jasenovac… Nije sve isto, kao što ni svaka žrtva nije ista. Najbolje je reći da je sve isto. Nije'', kazao je Milanović.

Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine smatraju da se ovakve izjave predsjednika Hrvatske na čijem se teritoriju dogodio genocid, ne mogu i ne smiju pojavljivati u medijskom prostoru, pogotovo sa ciljem degradiranja i revitalizacije zločina.

Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine podsjećaju kako je ovakav medijski istup predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića grubo umanjivanje zločina genocida u Srebrenici, koji je utvrđen pravomoćnim presudama međunarodnih i nacionalnih sudova, na koji način je počinio krivično djelo iz člana 145 a stav (3) Krivičnog zakona Bosne i Hercegone (Zakon o dopuni krivičnog zakona BiH objavljen u “Službenom glasniku BiH” br: 46/21), zaključuje se u priopćenju Socijaldemokrata BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close