Uručio darove

Sattler posjetio ukrajinske izbjeglice u Međugorju

Veleposlanik Sattler zahvalio je vlasnicima koji su svoje objekte ustupili za smještaj izbjeglica iz Ukrajine te pohvalio aktivnosti Crvenog križa na pružanju pomoći izbjeglicama.
Vijesti / Flash | 22. 03. 2022. u 21:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:FENA / Sattler posjetio ukrajinske izbjeglice u Međugorju

Šef Izaslanstva Europske unije u BiH i posebni predstavnik EU veleposlanik Johann Sattler posjetio je u utorak izbjeglice iz Ukrajine smještene u Međugorju. 

U pratnji suradnika, tajnika Crvenog križa Čitluk Andrije Stojića i volontera Crvenog križa, veleposlanik Sattler obišao je dio izbjeglica smještenih u Međugorju te im ovom prigodom uručio pakete s hranom za djecu, pelenama, igračkama i ostalim prigodnim darovima, priopćeno je iz Općine Čitluk.

Prigodni darovi na poseban način razveselili su mališane iz Ukrajine, a nakon obilaska veleposlanik Sattler zahvalio je vlasnicima koji su svoje objekte ustupili za smještaj izbjeglica iz Ukrajine te pohvalio aktivnosti Crvenog križa na pružanju pomoći izbjeglicama.

Tajnik Crvenog križa Čitluk Andrija Stojić upoznao je izaslanstvo Europske unije s aktivnostima koje na dobrobit izbjeglica iz Ukrajine provodi Crveni križ u Čitluku.

Međugorje je danas posjetio i Crveni polumjesec Turske, čiji su predstavnici također pružili podršku i pomoć izbjeglicama iz Ukrajine. Crveni polumjesec Turske tijekom današnje posjete osigurao je određenu količinu mesa i prehrambenih namirnica..

Iz Crvenog križa Čitluk istaknuli su važnost ovakvih posjete i zahvalnost za pomoć u humanitarnom djelovanju, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close