Reagiranje

Sarić se ograđuje od broja Sebije Izetbegović

''Zatečeni smo i iznenađeni natpisima u medijima o nalazu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove kojim je utvrđeno da je zlouporabljen broj upisnice'', kažu iz klinike Arbor Vitae…
Vijesti / Flash | 28. 11. 2022. u 13:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Potpuno se ograđujemo od bilo kakvih malverzacija vezanih za načine vođenja matičnih knjiga Medicinskog fakulteta u Sarajevu te manipulacija brojevima upisnica'', priopćeno je iz klinike Arbor Vitae koju vodi dr. Senad Sarić, a povodom napisa da se Sarićevo ime našlo na broju dosjea Sebije Izetbegović.

''Zatečeni smo i iznenađeni natpisima u medijima o nalazu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove kojim je utvrđeno da je zlouporabljen broj upisnice prim.mr.sci.dr.med. Senada Sarića te ovim putem želimo da podcrtamo da prim.mr.sci.dr.med. Sarić je cjelokupno školovanje, uključujući magistrat te specijalistički staž obavio u skladu sa svim zakonskim načelima, potpuno uredno, sa svim dokazima koji su lako provjerljivi i dostupni nadležnim organima za provjeru'', navedeno je.

Kažu da Medicinski fakultet u Sarajevu još nisu kontaktirali.

''Medicinski fakultet u Sarajevu nismo kontaktirali za provjeru jer smatramo da isto nije potrebno, obzirom da je, kako smo upućeni, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove u svom nalazu utvrdila neposrednim opažanjem prethodno navedenih Matičnih knjiga, da u Matičnoj knjizi I (od rednog broja 723 koji počinje s datumom upisa 03.01.1990. godine do rednog broja 907 odnosno do kraja Matične knjige koji završava školske 1996/97. godine), pod rednim brojem 836 upisan je Sarić Senad, a ne neko drugi ili da je sporan upis dr.Sarića u tom smislu. Kako smo naveli prethodno, sva dokumentacija o akademskom školovanju dr. Sarića stoji na raspolaganju nadležnim organima za provjeru u bilo kojem momentu'', navedeno je.

Naime, portal Raport.ba je naveo kako su inspektori utvrdili da se pod brojem dosjea 836, koji je napisan olovkom na Upisnom listu Sebije Izetbegović, vodi Senad Sarić.

Ranije je interview.ba objavio kako je Vijeće Medicinskog fakulteta na hitnoj sjednici potvrdilo je nalaz Ad hoc Komisije da je s dokumentima Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a koje traži Senat Univerziteta u Sarajevu – sve u redu.

Reagirao i fakultet

 

Iz Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu negiraju da se dosjei dr Senada Sarića i Sebije Izetbegović vode pod jednim brojem 836, kako navodi raport.ba u svom tekstu o diplomi Izetbegovićeve. Sa Fakulteta dodaju da novi inspekcijski nalaz neće promijeniti stav Vijeća kojeg su ranije donijeli.

“Dosje postdiplpmskog studija prof. Izetbegović se vodi pod brojem 836/90. Broj dosjea drugog studenta je 836/91, s tim da se u tom dosjeu dokumentacija vodi pod brojem 847/91, što je nelogično. Iz navedenog je jasno koliko neuredno je vođena dokumentacija postdiplomskog studija u tom periodu”, dodala je u odgovoru za N1 dekanesa Medicinskog fakulteta Amina Valjevac.

 

Kopirati
Drag cursor here to close