Povjerenstvo

Tko traži diplomu Izetbegović?

Navodi se kako su ''svi od reda, provjereni i bliski suradnici'' Sebije Izetbegović.
Vijesti / Flash | 22. 11. 2022. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Provjereni i bliski suradnici Sebije Izetbegović čine ad hoc Komisiju koja traga za dokumentima koji bi trebali dokazati vjerodostojnost isprava vezanih za postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu, dr. Sebije Izetbegović'', tvrdi portal Interview.ba.

Portal, pozivajući se na neimenovane izvore navodi kako povjerenstvo predvodi predstavnica Medicinskog fakulteta, prof. dr. Enra Suljić koja je na nedavnoj sjednici Senata sarajevskog sveučilišta istaknula je da je uvjerena da su ovi dokumenti ukradeni iz arhiva.

U Komisiji su još i emeritirani profesor – Mirza Dilić, prodekanica za financije Medicine Nermina Babić, prof. dr. Amela Džubur Alić i šefica Studentske službe Medicine Taida Nakić.

Portal navodi kako su oni ''svi od reda, provjereni i bliski suradnici'' Sebije Izetbegović.

''Ako, kako tvrde neki dokumenti fale onda se ode na izvor, gdje su ti dokumenti nastali. Dakle, u matične knjige. Neka ih traže na Medicinskom fakultetu u Zagrebu'', kažu izvori ovog portala koji piše da ''ako se u Zagrebu bude tražilo rezultat će biti nepovoljan za dr. Izetbegović''.

Podsjećamo, Slobodnoj Dalmaciji je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu priopćio kako ''ostaje pri dosadašnjoj izjavi kako je uvidom u evidenciju studenata poslijediplomskog studija "Ultrasaund in clinical medicine" u akademskoj godini 1992./1993. u prvu godinu upisana Sebija Izetbegović, dr. med''.

''U dosjeu imenovane, međutim, ne postoji dokumentacija na osnovi koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost podataka navedenih u indeksu imenovane'', kratka je izjava koju su dostavili sa zagrebačkoga Medicinskog fakulteta, nakon što je prošli tjedan Senat Univerziteta u Sarajevu (UNSA) usvojio zaključak prema kojemu će se u idućih mjesec dana na Medicinskom fakultetu u Sarajevu formirati ad hoc komisija koja će još jednom pregledati "kompletnu dokumentaciju profesorice Sebije Izetbegović i sve što je vezano za vrijeme postdiplomskog studija na medicini", a "službena informacija treba se dostaviti Univerzitetu u idućih 30 dana".

Kopirati
Drag cursor here to close