Amandmani

Sarajlić: Ništa od proračuna do daljnjeg

"Prema mojim informacijama, ali i ranijim iskustvima, na Komisiji za financije i proračun koja je u tijeku, SNSD i HDZ će nametnuti određene amandmane na proračun, a Dom naroda će neke od njih prihvatiti.''
Vijesti / Flash | 21. 07. 2020. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanik u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Asim Sarajlić kazao je uoči sjednice u 15 sati kako će "SNSD i HDZ nametnuti određene amandmane na proračun" zbog čega će se tekst proračuna koji je usvojen u Zastupničkom domu, a bude usvojen u Domu naroda, razlikovati i neće ga biti moguće objaviti u Službenom listu BiH.

"Prema mojim informacijama, ali i ranijim iskustvima, na Komisiji za financije i proračun koja je u tijeku, SNSD i HDZ će nametnuti određene amandmane na proračun, a Dom naroda će neke od njih prihvatiti. Nakon toga, imat ćemo različite tekstove proračuna u Zastupničkom i Domi naroda te takav dokument neće moći biti objavljen uz Službenom listu. Nakon toga bit će neophodno usuglašavanje u oba doma, a potom kada se komisija usuglasi oko teksta, ponovno će morati zasjedati oba doma PSBiH", rekao je Sarajlić, piše N1.

Dodao je da, prema njegovim pretpostavkama, "to bi značilo da od proračuna do daljnjeg nema ništa".

Istaknuo je i da će "oboriti i amandman Jasmina Emrića kojim se predviđa 450.000 KM iz proračuna za migrantsku krizu, što će opet napraviti razliku u tekstovima usvojenim u dva doma".

Podsjetimo, Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas usvojio je u prvom čitanju Prijedlog proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu, a drugo čitanje slijedi na hitnoj sjednici koja je najavljena za 15 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close