Susret

Sabolić predao akreditive Dodiku: Hrvatska podržava stabilnu BiH

Dodik je poželio dobrodošlicu novoimenovanom veleposlaniku Republike Hrvatske u BiH i kazao da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske dobri
Vijesti / Flash | 16. 07. 2019. u 14:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog veleposlanika Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Sabolića. 

Dodik je poželio dobrodošlicu novoimenovanom veleposlaniku Republike Hrvatske u BiH i  kazao da su bilateralni odnosi BiH i Republike Hrvatske dobri, ali da ima prostora za njihovo unapređenje na temelju međusobnog uvažavanja i na dobrobit građana obje zemlje. 

Sugovornici su se suglasili da je potrebno iznaći rješenja za otvorena pitanja između BiH i Republike Hrvatske, osobito po pitanju granica i imovinskopravnih odnosa. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je informirao veleposlanika Sabolića o aktualnim događanjima u BiH i problemima u formiranju vlasti na svim razinama. Ponovio je stav da je članstvo u EU najvažniji vanjskopolitički prioritet i strateški cilj Bosne i Hercegovine. 

Sabolić je kazao kako su jedan od vanjskopolitičkih prioriteta za Republiku Hrvatsku dobrosusjedski odnosi s Bosnom i Hercegovinom. Naglasio je da Republika Hrvatska podržava stabilnu Bosnu i Hercegovinu, njеn teritorijalni integritet i suverenitet te joj osobito pruža podršku na njenom evropskome putu. 

''Republika Hrvatska se zalaže za puno poštivanje i ostvarivanje jednakopravnosti svih konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini, a posebno je zainteresirana za položaj Hrvata kao konstitutivnog naroda '', kazao je veleposlanik Sabolić. 

Dodik je izrazio podršku i zaželio uspjeh u radu novoimenovanom hrvatskom veleposlaniku u izvršavanju njegove misije u BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close