RAK

RTRS kažnjen s 12.000 KM

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) je, postupajući po službenoj dužnosti i po pristiglim prijavama 30. rujna izdala rješenje kojim se Radio-televizija Republike Srpska kažnjava s 12.000 KM.
Vijesti / Flash | 18. 10. 2019. u 11:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) je, postupajući po službenoj dužnosti i po pristiglim prijavama među kojima je bila i prijava Fondacije Istina Pravda Pomirenje, 30. rujna izdala rješenje kojim se Radio-televizija Republike Srpska kažnjava s 12.000 KM.

U priopćenju Fondacije Istina Pravda Pomirenje navodi se da je riječ o prilogu RTRS-a o stradanju na tuzlanskoj Kapiju, u kome su ''po ko zna koji put javnosti plasirane izmišljotine beogradskog 'žutog tiska' kojeg predvode Večernje novosti''.

''U njihovom članku, kojeg je nekritički prenijela Radio televizija Republike Srpske, lansirana je teza da su žrtve Kapije stradale zbog eksploziva koji je podmetnut na Kapiji i da je general Novak Đukić nevin osuđen, a da pri tome nije pružena nikakva mogućnost da iznesu svoj stav oštećeni u predmetu Kapija'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je, analizirajući sporni prilog, RAK utvrdio da je došlo do kršenja članka 3. stavka 1. i 4. – 'pravičnost i nepristrasnost' i članla 17. stavka 4. – 'zaštita privatnosti' reguliranih Kodeksom o audiovizualnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija.

''Podsjećamo da je ovo druga izrečena kazna RTRS-u po prijavi Fondacije Istina Pravda Pomirenje, a u oba slučaja Kodeks je prekršen prilikom izvještavanja o stradanju na tuzlanskoj Kapiji'', navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close