Beograd

Roditelji ubijenih učenika ponovno prosvjedovali ispred škole "Vladislav Ribnikar"

"Morala bi se što prije donijeti odluka o memorijalizaciji cijelog prostora stradanja u školi, od podruma pa do neba, gdje je ubijeno devetoro djece i njihov čuvar", rekao je Žarko Cvejić, jedan od roditelja.
Vijesti / Flash | 20. 12. 2023. u 13:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roditelji učenika ubijenih početkom svibnja u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu prosvjedovali su ponovno u srijedu te tražili da ta škola, mjesto nezapamćenog zločina u novijoj srbijanskoj povijesti postane memorijalni centar.

"Morala bi se što prije donijeti odluka o memorijalizaciji cijelog prostora stradanja u školi, od podruma pa do neba, gdje je ubijeno devetoro djece i njihov čuvar", rekao je Žarko Cvejić, otac učenice koja je u trenutku zločina bila u školi s njene druge strane, u učionici nižeg razreda. Njega su roditelji stradale djece zamolili da se u njihovo ime obrati novinarima jer im je teško govoriti.

Također je poslana poruka, naveo je, da su začuđeni scenama slavlja u nedjelju, u godini kada su se dogodila dva najgora zločina - kada je dan za danom izgubljeno devetoro djece i njihov čuvar u školi, a onda još devetoro mladih ljudi, u Duboni i Malom Orašju.

"Slušamo o odustajanju od vatrometa zbog ekoloških razloga i kućnih ljubimaca ali se ne odustaje od vatrometa u izbornoj noći u godini kada nam je devetnaest ljudi ubijeno za dva dana, od toga osamnaestoro djece i mladih ljudi", rekao je Cvejić, prenosi Beta.

Prema njegovim riječima, roditeljima ubijene djece na prvom mjestu potreban je mir, a bilo kakav može počet dolaziti tek donošenjem službene odluke da ovaj dio škole više neće biti škola, nego memorijalni centar u spomen žrtvama od 3. svibnja ove godine.

Srbiju u samo dva dana, 3. i 4. svibnja potresle masovne pucnjave u beogradskoj školi i u dva sela kod Mladenovca u kojima je poginulo 18 i ranjeno 20 ljudi, uglavnom učenika i mladih.

Učenike te škole ubio je učenik koji je mlađi od 14 godine pa ne može kazneno odgovarati, ali je poslan u psihijatrijsku ustanovu dok je protiv njegovih roditelja podignuta optužnica.

Kopirati
Drag cursor here to close