Jednoglasno izglasano

Roditelji njegovatelji imaju pravo na novčanu naknadu

Zakonom je predviđeno da roditelji, odnosno njegovatelji djece i odraslih sa stopostotnim invaliditetom dobiju pravo na mjesečnu naknadu u visini neto najniže plaće.
Vijesti / Flash | 09. 09. 2021. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH jednoglasno je na 12. redovitoj sjednici usvojio Zakon o roditeljima njegovateljima.

Naime, u pitanju je novo zakonsko rješenje kojim se tretira pravo roditelja djece, odnosno osoba s poteškoćama u razvoju.

Zakonom koji će nakon što ga je usvojio Dom naroda Parlamenta Federacije BiH moći stupiti na snagu, predviđeno je da roditelji, odnosno njegovatelji djece i odraslih sa stopostotnim invaliditetom dobiju pravo na mjesečnu naknadu u visini neto najniže plaće u Federaciji BiH, priopćeno je iz Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Tijekom sjednice ukazano je i na niz nedostataka čijim bi se otklanjanjem na kvalitetniji način mogao riješiti status roditelja njegovatelja.

Uz zakon usvojen je i zaključak kojim je Dom naroda obvezao priređivača zakona, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, da u roku od tri mjeseca izradi i uputi u proceduru izmjene i dopune donesenog zakona uvažavajući i primjedbe iznesene u raspravi u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close