Tučnjava ispred škole

Ministarstvo HNŽ-a: Osuđujemo nasilje

"Neprihvatljiv je bilo koji oblik nasilja u našoj zajednici, a u obrazovnim ustanovama moramo imati nultu stopu tolerancije prema nasilju".
Vijesti / Flash | 06. 03. 2024. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije oglasilo se priopćenjem za javnost povodom tučnjave više maloljetnih osoba koja se dogodila u srijedu ispred Srednje mašinsko - prometne škole u Šantićevoj ulici u Mostaru.

"Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa HNŽ osuđuje napad na učenike JU Srednje mašinsko - prometne škole, kao i svaki oblik nasilja nad učenicima i nastavnicima. Pozivamo i očekujemo od nadležnih organa da poduzmu sve, zakonom predviđene radnje, kako bi počinioci ovog napada bili otkriveni i adekvatno sankcionirani",  priopćeno je iz resornoga ministarstva.

"Neprihvatljiv je bilo koji oblik nasilja u našoj zajednici, a u obrazovnim ustanovama moramo imati nultu stopu tolerancije prema nasilju".

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa HNŽ uložit će sve napore kako bi se spriječilo nasilje nad učenicima i prosvjetnim radnicima, poručili su.

Danas su se ispred mostarskoe srednje škole dogodila dva incidenta. Prvi incident dogodio se oko 9 sati za vrijeme velikog odmora. Iko su djelatnici Mašinsko-saobraćajne škole pozvali policiju i tražili postavljanje policijske patrola iz predostrožnosti što je odbijeno. Oko 13 sati došlo je do novog incidenta prilikom čega je jedna osoba zadobila ozljede nepoznatog stupnja.

Jedan od djelatnika škole kazao je kako nisu u pitanju sukobi između dviju škola ili osoba različitih nacija, te da je u pitanju čisto delikventsko ponašanje.

Kopirati
Drag cursor here to close