Republika Srpska dobila Protokol za zaštitu djece

Protokol ima za cilj unaprjeđenje i jačanje međusobne suradnje u zaštiti djece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja i koordiniranog odgovora na sprječavanje nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja.
Vijesti / Flash | 02. 04. 2024. u 07:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri ministra u Vladi Republike Srpske potpisala su u Banja Luci protokol za zaštitu djece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja s ciljem osiguravanja odgovarajuće i pravovremene pomoći.

Protokol, čija je primarna svrha unaprijeđenje društvene brige i zaštite djece potpisali ministar prosvjete i kulture Željka Stojičić, ministar unutarnjih poslova Siniša Karan, ministar obitelji, mladih i sporta Selma Čabrić i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvo obitelji, mladih i sporta i Ministarstvo prosvjete i kulture pripremili su protokol s ciljem unaprjeđenja i jačanja međusobne saradnje u zaštiti djece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja i koordiniranog odgovora na sprječavanje nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja.

Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja jednu u nizu aktivnosti koje se provode u okviru Programa mjera za jačanje sigurnosti i sprječavanja nasilja u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj, a koji je usvojila Vlada RS tijekom 2023. godine, javlja BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close