Restrikcije u Drvaru

Razmatra se uvođenje policijskog sata općini u HBŽ-u

Prema njenim riječima, od 14 aktivnih slučajeva, četiri osobe su hospitalizirane u Mostaru.
Vijesti / Flash | 02. 08. 2020. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Drvara od ponedjeljka će, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, biti skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima i trgovinama. Do sada je u tom gradu potvrđeno 14 slučajeva zaraze koronavirusom.

Direktorica Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije (HBŽ) Diana Mamić kazala je u razgovoru za BHRT da je u Općini Drvar epidemiološka situacija znatno pogoršana.

Prema njenim riječima, od 14 aktivnih slučajeva, četiri osobe su hospitalizirane u Mostaru.

Ona je podsjetila da je u subotu održana sjednica općinskog Kriznog stožera, u suradnji sa Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva HBŽ-a, na kojoj je zaključeno da se, upravo zbog takve situacije, donesu restriktivnije mjere na prostoru Općine Drvar.

''Naime, donijeta je odluka da se za sada skrati radno vrijeme ugostiteljskih i trgovačkih objekata i da se zabrane sva okupljanja više od pet osoba, upravo zbog toga što je, bez obzira na stalne apele građanima, došlo do opuštanja. Znači, ljudi se druže, ugostiteljski objekti su puni, ne drži se distanca, ne nose se maske. Pokušat ćemo jednom blagom restrikcijom. Ako se situacija u Općini Drvar i drugdje nastavi pogoršavati spremni smo donijeti i rigoroznije mjere, uvesti čak i policijski sat i potpunu zabranu rada ugostiteljskih objekata”, kazala je za BHRT Diana Mamić.

Kopirati
Drag cursor here to close