Nije dobro

U kakvim uvjetima rade granični policajci?

Loši uvjeti rada i sjedište ovog terenskog ureda koje nije u potpunosti ni funkcionalno, samo su jedan od problema policijskih službenika Granične policije BiH.
Vijesti / Flash | 04. 02. 2021. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić posjetio je Terenski ured Zapad sa sjedištem u Grahovu, gdje se susreo s načelnicom Viktorijom Damjanović.

Na sastanku su razgovarali o stanju na području ovog terenskog ureda, posebno naglašavajući lošu infrastrukturu i samim time uvjete rada.

Načelnica Damjanović izvijestila je ravnatelja Galića o stanju u vezi s migracijama, pritiscima s kojima se nose te mjerama i radnjama koje poduzimaju u zaštiti državne granice.

Ono što je najveći problem ovog terenskog ureda je sam prostor i nefunkcionalnost istog, u što se ravnatelj Galić u više navrata uvjerio i tražio pomoć od države da se riješi ovo pitanje.

''Žalosno je da nakon 20 godina Granična policija BiH nema normalne uvjete rada i prostor dostojan čovjeka za obavljanje zadaća policijskog službenika. Poražavajuća je činjenica da se toliko vlada izmijenilo, a nitko ne reagira u kakvim uvjetima rade policijski službenici GPBiH. Mogao bih ovdje izdvojiti ministra financija gospodina Bevandu, koji je jedini imao razumijevanja za GPBiH i koji nam je kontinuirana podrška. Terenski ured Zapad sa sjedištem u Grahovu broji oko 400 policijskih službenika i sramotno je da se nalaze u neadekvatnom prostoru, odnosno u kontejneru, nažalost kao i većina terenskih ureda'', rekao je ravnatelj Galić.

Foto: PR / Zoran Galić posjetio je Terenski ured Zapad sa sjedištem u Grahovu

Sastanku su nazočili: načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Vladimir Popović, zapovjednik Postrojbe za podršku i kontrolu Rudolf Stipić, pomoćnik zapovjednika PPK Željko Mioč, zapovjednik Postrojbe za nadzor i osmatranje Nedžad Vojić, inspektor za graničnu kontrolu Anita Bašić, pomoćnik načelnika za organizacije i operacije Zahid Filan, zapovjednik graničnog prijelaza Strmica Radenko Šukara, pomoćnik zapovjednika za istrage Mišo Marčeta.

Loši uvjeti rada i sjedište ovog terenskog ureda koje nije u potpunosti ni funkcionalno, samo su jedan od problema policijskih službenika Granične policije BiH.

Unatoč tome, rezultati rada ovog terenskog ureda pokazuju da GPBiH ulaže maksimalne napore kako bi što učnikovitije zaštitila državnu granicu sa svim raspoloživim sredstvima.

Kopirati
Drag cursor here to close